Zaterdag 8 december kun je weer gaan rocken voor het goede doel in De Speeltuin bij Think Twice III. Think Twice werd in 2016 bedacht om geld op te halen voor Serious Request, het Glazen Huis van 3FM stond dat jaar in Breda. Deze editie spelen de bands Outside Revelation, Terradown en Milwaukee Wildmen om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Wij vroegen één van de organisators Davy Knobel (Outside Revelation) wat meer te vertellen.

Davy, er zijn veel goede doelen om voor te rocken. Waarom kozen jullie het Ronald McDonald Kinderfonds?
“We hebben voor het Ronald McDonald Kinderfonds gekozen omdat dit dicht bij ons staat. De voorgaande jaren hebben we inderdaad geld opgehaald voor Serious Request. Voor de derde editie wilden we het graag anders aanpakken en een zelf gekozen doel steunen. We kozen het Ronald McDonald Kinderfonds omdat we aandacht willen besteden aan de gezinnen die te kampen hebben met een ziek kind. Het is verschrikkelijk wanneer je kind erg ziek is. En als ouder wil je natuurlijk ook erg graag in de buurt van je kind zijn. Daarom zijn de Ronald McDonald Huizen in het leven geroepen. Door deze huizen kunnen ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind zijn. Wij vinden dit een ontzettend goed doel en we zetten onszelf hier dan ook erg graag voor in.”

In 2016 was Think Twice ook een commentaar op de veelal commerciële muziek op 3FM. Jullie willen verschillende stijlen en dat is dit jaar met alternatieve rock, metal en psychobilly ook weer gelukt. Verschillende genres die je minder vaak hoort combineren blijft daarmee de gedachte van Think Twice?
“De gedachte van Think Twice is natuurlijk het goede doel steunen. Dit doen we elk jaar met fantastische bands. En het is inderdaad de gedachte om verschillende genres te combineren. We willen ook graag aan ons publiek laten zien wat er hier in de omgeving op muzikaal gebied gebeurt.”

En De Speeltuin blijft onlosmakelijk dé plek voor Think Twice? Je ziet December Tapes bijvoorbeeld geregeld verhuizen met hun goede doelenactie.
“Café De Speeltuin blijft vooralsnog de plek voor Think Twice. We hopen natuurlijk dat er nog veel edities mogen volgen en dat we een hoop goede doelen kunnen steunen. Think Twice wordt in een goede samenwerking met Ronald Verlinden, de eigenaar van café De Speeltuin, georganiseerd. In De Speeltuin hangt natuurlijk een sfeer die onlosmakelijk verbonden is met live bands en nieuw talent. Daarnaast streven we ernaar om een gemeenschappelijk sfeer te creëren en dus samen het goede doel te steunen.” 

Think Twice III, zaterdag 8 december vanaf 21:00 uur in De Speeltuin. Check het Facebook event voor updates.

Think Twice III poster