Waarom je de Cultuurnacht 2017 niet mag missen

Aankondiging: Cas Hoekstra ,

Het jaarlijkse cultuurfestijn is weer aanstaande. Vrijdag 27 januari wordt Breda omgetoverd tot een bruisend cultuurparadijs waar zowat overal iets te doen is. 55 deelnemers bieden op vijftig verschillende locaties hun werk tijdens Cultuurnacht Breda ‘Het avontuur lonkt’.

Breda Barst zorgt weer voor een unieke muziekbelevenis in tapijthandel PJ van Aalst in het middeleeuwse Hofhuys aan de Catherinastraat met optredens van Storsky en DÉMIRA. Club Solo toont het werk van beeldend kunstenaar Q.S. Serafijn. Podium Bloos neemt je mee in de wereld van theater en dans. Mezz is weer te gast in de Grote Kerk met vier optredens van Lieve Louise en de Fanfare. En dit is maar een kleine greep uit de grote grabbelton van Cultuurnacht Breda.

Het aanbod is enorm en bijna onmogelijk om in zijn geheel te beleven. Juist daarom zijn er routes opgesteld die je als bezoeker kunt volgen. Daarbij kun je kiezen uit een avontuurlijke route, een route die je de bijzondere plekken van Breda laat zien, een route die leidt tot onverwachte ontmoetingen en de route die verborgen verhalen vertelt. Niet muzikaal, maar wel opvallend: Mr. Poopie op de Grote Markt.

Aan de jonge cultuurliefhebbers is ook gedacht: voor kinderen van vier t/m twaalf jaar is de Kindercultuurnacht in het leven geroepen. Daarnaast biedt de nacht een ander speciaal opgesteld programma genaamd Cultuurnacht Verlicht. Mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn en heb je nog zin om te dansen, bezoek dan een van de afterparty’s op verschillende locaties, zoals Superstijl! in Mezz of Pier 15, waar de installatie NOVA het startschot is om 19:00 uur en dat na middernacht verandert in SUPER NOVA met Radio Noet-Noet. Vanaf 19:00 uur staat Breda volledig in dienst van kunst en cultuur en zal het evenement zijn intrede doen. Kom langs en laat je verrassen door de culturele veelzijdigheid die Breda je te bieden heeft. Kijk voor meer informatie en de toegangsprijzen op de website van Cultuurnacht Breda.