The Spvrk laat veel potentie zien in Popcorner

De band vormt een goede match met Windup Space

Tekst: Eva de Brouwer ,

De avond van 11 februari bestond vooral uit sneeuwval en een temperatuur die niet veel hoger was dan 0 graden. Toch stonden op deze avond ook Windup Space en The Spvrk in Popcorner. De trouwste fans trotseerden de kou en verzamelden zich in Toren 3 van het NAC-stadion voor een avond vol met knallende rock, pop-punk en punkrock.

Aan de rockers van Windup Space was de taak om de avond te openen en dit deden ze heel netjes. Zoals we van ze gewend zijn, speelden de heren een strakke en energieke set. Van hun laatste EP ‘The Only Thing We Have To Fear’ kwamen veel nummers langs, zoals het pakkende ‘Sunlight’ en het emotionele ‘Cardiograph’. Het trio sloot hun show in Popcorner af met ‘One Day’. Deze afsluiter begon ingetogen en eindigde in een flinke bak herrie. Een truc die die de band vaker gebruikte, maar niet zo vaak dat het hinderlijk werd.

Ondanks het nette optreden van Windup Space, leek de avond toch vooral om The Spvrk te draaien. Hun enorme backdrop die al de hele avond achter het podium hing, versterkte dit beeld. Na een korte ombouw was het dan ook de beurt aan het vijftal om het podium te betreden. The Spvrk wordt geïnspireerd door bands als Paramore en Mayday Parade, dit was goed terug te horen. De band maakt aanstekelijke pop-punk. De melodieën van zangeres Lotte werden veel versterkt door meerstemmigheid en soms zelfs afgewisseld door leadzang van bassiste Hannah. Het kwintet speelde een gevarieerde set, met onder andere een cover van ‘Still Into You’ van inspiratiebron Paramore.

Ook van hun debuutalbum ‘Galaxies’ kwam nog het een en ander langs, zoals het nummer ‘Summer’. De sneeuw buiten betekende natuurlijk niet dat dit nummer niet gespeeld kon worden, zoals Lotte ook doeltreffend opmerkte. Als laatste werd meezinger ‘Rulers’ gespeeld. Een goede afsluiter van de set. Oké, het kan soms misschien nog iets strakker en overtuigender. Maar als de band blijft groeien zoals nu, zal dit zeker goedkomen. Iedereen kan zien dat The Spvrk veel potentie heeft.

Windup Space en The Spvrk gaven een prima optreden in Popcorner. De bands vormden een goede match. Jammer dat er niet meer publiek was, maar door het slechte weer en de afgelegen locatie was dit begrijpelijk. De fans die er wel waren, leken zich prima te vermaken. Wat ons betreft mag deze avond zeker nog een keer herhaald worden!

Gezien: Windup Space, The Spvrk. Popcorner, zaterdag 11 februari 2017.