Breda vierde ‘Nevermind’ met Bleach in De Avenue

Volop Nirvana shirts, ieder zijn herinnering

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Michael Bastiaansen ,

In de nacht van vrijdag op zaterdag, net na Onderstroom Breda in de bovenzaal, speelde Nirvana tribute band Bleach ‘Nevermind’ integraal in de grote zaal van De Avenue, 'one night only'. Zo snel mogelijk na middernacht, om te vieren dat het legendarische album vijfentwintig jaar oud is. Met een zaal vol herinneringen en vrij veel iconische Nirvana shirts werd het natuurlijk een succes.

“Even een applausje voor Nirvana, want daarom zijn we vanavond hier,” besluit Bleach zanger en gitarist Tim van Bokhoven de integrale vertolking van Nirvana’s ‘Nevermind’, vandaag vijfentwintig jaar geleden uitgebracht. Natuurlijk gaan de handen op elkaar. Even daarvoor was het nog stevig rocken van ‘Smells Like Teen Spirit’ tot ‘Something In The Way’. Van Bokhoven heeft diezelfde hees, rauwe stem van Kurt Cobain, is ook linkshandig en zijn kapsel en nineties grunge outfit komen aardig overeen. Je merkt dat bassist Jasper van der Hoeven veel naar Krist Novoselic heeft gekeken, het enthousiasme van de band is dan weer heel eigen.

Van meezingen met ‘Lithium’ tot meeklappen bij ‘Polly’ of gewoon in stilte genieten van andere klassieke nummers van Nevermind en Brabantse gezelligheid: het is een ode van formaat. Bleach zelf, naast Van Bokhoven, dus bassist Jasper van der Hoeven en Silvester van Rijckevorsel op drums, geniet er ook van. Behalve als Nirvana tribute bekend zijn de drie in het Bredase ook bekend als grunge rockband met eigen werk Wake. In de toegift krijgen we nog een vijf favorieten van Bleach zoals ‘About A Girl’ en ‘Rape Me’, wat ook een meezinger wordt. Nirvana is niet dood, lang leve ‘Nevermind’!

Gezien: ‘Bleach tribute to Nevermind’. De Avenue, zaterdag 24 september 2016.