BUT Film Festival: fotoverslag van de muzikale acts

Tekst & foto's: Martijn Stadhouders ,

BUT Film Festival 2016 kende ook dit jaar weer veel spraakmakende en afwijkende acts. Martijn Stadhouders, hoffotograaf van het filmfestival voor B-Movies, Underground en Trash en voormalig 3voor12/Breda fotograaf, was overal bij en we mogen zijn geweldige foto's gebruiken voor dit uitgebreide fotoverslag.

Met op donderdag Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore Band uit Breda, punkversies van nineties hardcore house klassiekers. De Nederparty-punk-show van Orgaanklap en Rydacross, een mengelmoes van beats en elektrische gitaren, ook uit Breda.

Op vrijdag zette de Black Metal Friday de poorten open naar de hel (verslag).

Zaterdag kwam het Berlijnse collectie Aesthetic Meat Front weer langs en voerde een ‘Symphony Of Flesh’ uit. Met klanken die het resultaat waren van versterkte trillingen, ontstaan doordat er veren gespannen waren en bevestigd aan vleeshaken door het lichaam van de performers. Deze werden versterkt en vervormd. Het publiek kreeg stokjes om die veren te drummen. Daarnaast zat er een cello-speler op het toneel. De leider, Louis Fleishauer, werd anderhalve meter omhoog gehesen aan haken in zijn rug… De modeshow tijdens Black Metal Friday was ook van hen. Daarnaast werkten ze mee aan de film ‘Dark Circus’ van Julia Ostertag die op BUT zijn wereldpremière beleefde.

De afsluiting op zondag had optredens van onder andere Dead Kittens, stonerpunk uit Nederland maar met als thuisstad Berlijn. De bandleden attenderen graag op het belang van flossen want een schoon gebit is van essentieel belang… Gevolgd door Betonfraktion, de band van BUT-dichter 2016, Nick J. Swarth. Omschrijven zichzelf als luid, solide en queer. Later dit jaar komt de EP ‘I Changed My Sex’ uit met, naar eigen zeggen, 6 snotgeile tracks. Met als toetje de Monsterband: een bij elkaar geraapt zootje van BUT-vrijwilligers en artiesten die op BUT optraden en die, niet gehinderd door enige repetitie, een uurtje herrie maakten op het podium ter afsluiting van het festival.