Publiek zoekt Audio Adam niet op in Breda...

...dan zoekt Audio Adam toch een plek tussen het publiek?

Tekst en foto’s: Tessa Gorissen ,

Op de site van 3FM staat Audio Adam omschreven als een mix tussen Gavin deGraw, Keane en Snow Patrol. Toch heeft de band een eigen sound van catchy popliedjes. In 2011 ontvingen de mannen de titel Serious Talent en sindsdien toeren ze Nederland door. Het album ‘Moving Down the Grey Line’ kwam al in maart 2015 uit, met een paar nieuwe songs en de single ‘Don’t Ya Mama Know’ toeren ze opnieuw. Op 30 oktober stond de band in de kleine zaal van Mezz met Eleonor Coco.

Eleonor Coco is één van de Serious Talent bands van de avond. Voordat ze begint, moet echter de gitaar nog gestemd worden. Gênant, vindt zangeres Coco zelf. Misschien zijn het de zenuwen, de band herpakt zich al snel en zet een voortreffelijke show neer. Geen valse noot te bekennen en de overige bandleden spelen strak. De vocalen zijn dromerig, de nummers zowel ballads als dansbaar. Ze spelen de gehele nieuwe EP 'I' met enkel een cover van Drake’s ‘One Dance’. Vooral bij deze song klinkt Coco’s stem bijna kinderlijk. De op z’n meest vijftien bezoekers luisteren aandachtig, blijven aan de bar of statafels hangen en bewegen licht mee op de muziek. Een klein applaus tussendoor is alles wat er vanaf kan. Eleonor Coco laat zich niet uit het veld slaan, zoals het een echte Serious Talent betaamt. Na ongeveer drie kwartier eindigen ze de set.

Met een paar man extra in de zaal beklimt Audio Adam het podium. ‘Prisoner’ is een wat ouder nummer, dat de mannen vrijwel aan het begin van de set spelen. Ook hier is het begin vrijwel ballads, daarna keert het tij en wordt het dansbaar. De telefoon en het drankje blijken interessanter en niemand danst. De band vraagt of het publiek naar voren komt. De enigen die bewegen, zijn de mensen aan de statafels, minimaal. De mannen hebben in ieder geval zin in het optreden. De grijns is bijna niet van zanger Tjerk Koekkoek gezicht af te branden. Hoewel de titel Serious Talent al vijf jaar geleden is, bewijst Audio Adam nog steeds waarom ze die titel verdiende. Het mag dan een 13-in-een-dozijn popbandje zijn, het is loepzuiver en zit vol verrassingen. Zo staat de band op ongeveer de helft van de show akoestisch te spelen. ”Het is toch rustig”, geeft de band als reden. Enkele bezoekers staan er een beetje ongemakkelijk vrij, maar de energie van de band slaat over. Men beweegt, maakt foto’s en zingt voorzichtig mee. Daarna gaat de band terug naar haar plek. Een tweede poging om de mensen naar voren te krijgen wordt beantwoord en de sfeer is gezet. Helaas stort de sfeer weer in tijdens het meezing-moment. Hooguit twee man doet een poging. Audio Adam sluit daarom de show met een ”dank je voor het meedoen en klappen” en zet het laatste nummer in. Hier klappen echter wel weer een aantal mensen mee. Audio Adam sluit de show positief af en stapt lachend het podium af.

Gezien: Eleonor Coco, Audio Adam. Mezz, kleine zaal, zondag 30 oktober 2016.