Kom in de stemming voor Popronde Breda 2016

Popronde Breda voorfeestjes met Trip To Dover, Windup Space, Silent War en Cynbel

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Popronde Breda is op donderdag 17 november en 3voor12 verbindt zijn naam aan het podium in de Bruine Pij. Op donderdag 3 en 10 november komen we vast in de stemming in diezelfde Bruine Pij, met eerst Trip To Dover en Windup Space en de week daarop met Silent War en Cynbel. In samenwerking met Popronde, POB en de Bruine Pij, vanaf 20:00 uur, gratis.

We kozen voor bands die iets hebben met Popronde. Trip To Dover, het synthesizer-/gitaarduo is een oude bekende van Popronde én Breda: duo Olga en Johannes Taal speelden eerder al op onder andere Breda Barst, Popronde en de POBparade. Donderdag 3 november speelt ook Windup Space, de alternatieve rockformatie waarin we een potentieel volgende deelnemer uit onze eigen regio zien. De EP ‘The Only Thing We Have To Fear’ is alvast een stap in de goede richting.

Donderdag 10 november presenteren we twee bands die buiten de Bredase selectie vielen van Popronde Breda, maar toch een podium willen bieden in de Bruine Pij. Silent War zijn vier muzikanten uit Noordwijk en Amsterdam die alternatieve indie rock maken. 3voor12/Den Haag schreef over de EP-presentatie van de titelloze EP “De gezochte sound is onderscheidend, overtuigend, en - gelukkig maar - niet bepaald silent.” Allesbehalve silent, dat ervaarde ook 3voor12/Gelderland tijdens Popronde Arnhem. Cynbel brengt nog meer indie rock, in een drieman formatie, met invloeden uit de stadionrock. De band zal zeker nog warm zijn van Popronde optredens in andere steden en heeft pas single ‘Gold Coast’ uitgebracht. 3voor12/Gelderland was alvast te spreken over de podiumpresentatie van Cynbel.

Volgende week worden de namen bekend gemaakt van Popronde 2016. We houden je natuurlijk op de hoogte!