Onderstroom Breda: 2x tof in 2 weken met o.a. debuut Damn Noir

3x Belgen, 1x Fransen en nog een x Wooden Indian Burial Ground

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Onderstroom Breda had nog geen week geleden drie bands in Mezz Kleine Zaal en is alweer terug met smakelijk spul: op vrijdag 4 november stellen ze in Pier 15 CandleBags voor, is er de terugkeer van Wooden Indian Burial Ground en de absolute première van het nog geheimzinnige Damn Noir. Een week later is De Avenue aan de beurt met het Bison Bisou en The Germans. Niet normaal! We moeten ze toch eens gaan vragen hoe ze dit blijven klaarspelen…

Vrijdag 4 november, Pier 15
CandleBags, garageduo uit Hasselt: nicht en neef Inge en Dirk Henrotay, laat een brede muzikale interesse zien, van rock ’n roll tot garage en grunge en tot new wave en stoner.
Damn Noir beleeft haar officiële debuut, ergens, ooit. Over de Belgische band is nog zeer weinig bekend. Daarom maar even alles wat we hebben: “Damn Noir haalt je uit de comfort zone en bouwt intense spanning op met meer dan alleen maar half-geile, straight forward shit. De no-nonsense songs van new girl in town EC Noir zijn vet, rauw en hard. Damn Noir ontspoort nooit vrijblijvend maar verbaast met totale waanzin. Donker, met oog voor sfeer. Damn right. Damn Noir. "Lekker vuil en overtuigend," Kurt Overbergh (Ancienne Belgique).” Pas na Onderstroom Breda is de rest van de wereld aan de beurt.
De psychedelische garage/surf-rock band uit Portland Wooden Indian Burial Ground komt op herhaling, Onderstroom haalde ze in maart naar de Boulevard. We schreven: “Een losse track eruit pikken van deze set is niet te doen, de variatie is daarvoor te groot: van psychedelische garage naar rock ‘n’ roll tot surf.”
Dj: Jeremiah Rex, zo uit de Martin Garrix random name generator.
Deuren open: 20:00 uur. Entree: € 5,-.

Vrijdag 11 november, De Avenue
“Het Franse Bison Bisou is live als het ‘Mentos-in-een-colafles-steken-experiment’! Opgegroeid tussen kerncentrales en post-textielindustrie van Noord-Frankrijk; het lawaai van de staalfabrieken heeft ze tot een vijfkoppig elektronisch monster gemaakt. Ze deinzen er dan ook niet voor terug om met nat haar hun vingers in het stopcontact te steken.”
The Germans uit België staat garant voor stevige experimentele pop en noise. In 2008 gooiden ze hoge ogen met hun eerste langspeler ‘Elf Shot Lame Witch’. Daarna volgden nog twee platen. Vorig jaar kwam daar ‘Are Animals Different’ bij: één lange track van bijna veertig minuten. Never Mind The Hype schreef over hun optreden op Eurosonic in Groningen: "een bizarre kraut/psych-trip. Heel prettig.” Wij zijn dan natuurlijk benieuwd!
Dj’s: V00d00 GOLD. Deuren open: 21:00 uur. Entree: € 6,-.