Zaterdag: Overslag Festival in Belcrum

Nieuw festival brengt muziek en beeld samen

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Je had het al lang gezien op Facebook: vijf culturele broedplaatsen in de Belcrum: Bloos, Electron, Stek, Pier 15 en Belcrum Beach organiseren aanstaande zaterdag 29 oktober 2016 samen met KOP, BredaPhoto en POB het muziek- en beeldevenement Overslag Festival. Gratis naar exposities van BredaPhoto (slotweekend) met vette muziek van bijvoorbeeld Mozes And The Firstborn, Krankland en Passing Goat.

Overslag Festival koppelt jong muziektalent aan gevestigde namen en maakt ruimte voor lokale bands zoals There There en Fools Never Differ en bands van buiten Breda. Wat dacht je van Mozes And The Firstborn, Ivy Linn & The Lefthand Gamblers, Krankland (die we eerder zagen bij een try-out in Mezz), 45ACIDBABIES en Paul Istance And The Magic Rumble Jumble en Passing Goat? Overslag start om 20:00 uur en alle optredens zijn gratis te bezoeken.

Inhoudelijk sluit het programma aan op de exposities van BredaPhoto die in Belcrum te zien zijn. Bijvoorbeeld de muziek van Ivy Linn & The Lefhand Gamblers die beïnvloed zijn door de fifties en sixties, linkt met bij de expositie in Podium Bloos van Ron Magielse, waarin hij terugblikt naar het Belcrum in de jaren vijftig. Het optreden van 45ACIDBABIES sluit aan op het werk van Morgan Ashcom dat bij Pier 15 te zien is. Zijn foto’s van Skatetopia, de vrijplaats voor skaters en muzikanten passen prima bij de muziek van de jonge Utrechtse band.

De expositie The Final Countdown in Electron neemt een prominente plek in tijdens Overslag, echt een must see. Je kunt daar kijken naar optredens van Passing Goat en Mozes And The Firstborn, dat pas ‘Great Piles Of Nothing’ uitbracht (recensie 3voor12/Eindhoven). Overslag start om 20:00 uur en duurt tot 02:00 uur. Alle optredens zijn gratis. Er spelen acts op Belcrum Beach, in Electron, Podium Bloos, op STEK en bij Pier 15 en onderweg is een act georganiseerd door KOP te zien. Het volledige programma is te vinden in het evenement op de Overslag-Facebook-pagina.