Grey twee jaar met Tino van Leeuwen en Bang Bang Band Girl

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

“Twee jaar Grey, dat moet gevierd!” dacht eigenaar van de platenwinkel met collectables Marthy Coumans en zo geschiedde met twee in store optredens afgelopen zaterdag. Cult guy Tino van Leeuwen kwam over uit Den Haag en ook de one woman garage band Bang Bang Band Girl speelde een set in de winkel. Net zo eigenzinnig en bijzonder als Grey.

Tino van Leeuwen is een bekende van Marty Coumans maar was nog niet eerder in Grey, hij speelt überhaupt weinig buiten zijn stad Den Haag. Binnenkort verschijnt zijn eerste vinyl album ‘Absolutely Tino!’ met als ondertitel ‘A non complicated compilation 1997 - 2017’, na een lange serie cd’s. Voor 2017 staat weer een cd gepland. Hij speelt wat liedjes van die aanstaande plaat, maar meestal gewoon waar hij zin in heeft uit twintig jaar Tino. Een ‘best of’ van nummers die niemand in Breda nog kent, op Marthy na die met veel genoeg 7” ‘The Electricy Song’ opzet. De optreden zijn in de voormalige keuken van huize Coumans, nu de nieuwste uitbreiding van de jarige winkel, die versierd is met slingers. Een biertje of glaasje wijn pak je uit de tuin. De liedjes van Tino passen perfect bij de ontspannen sfeer. Eerlijke liedjes met een melodie en een verhaal, soms persoonlijk en soms fictief. Zonder opsmuk of pretenties, gewoon een sympathieke gast met zijn gitaar en een berg verhalen.

Sheri Corleone is one lady band Bang Bang Band Girl en komt oorspronkelijk uit Chili, maar woont al een tijd in Europa. Ze speelt vandaag op de drumkit van Dead Elvis, die vanavond in De Avenue staat voor Last Man Standing. Daarnaast heeft ze een grote gitaar en loopstation mee, het masker blijft slechts één nummer op. Het ‘Folsom Prison’ shirt verraadt direct de invloeden van Johnny Cash en ook rockabilly, surf en garage doen mee in deze Bang Bang one woman band. Sheri zet een goeie rock ‘n’ roll toon en een lekkere vibe neer zo aan het einde van de middag. Hoezo Last Man Standing? Bang Bang Band Girl staat haar mannetje. “Ahoe!”

Gezien: Tino van Leeuwen, Bang Bang Band Girl, Grey, zaterdag 8 oktober 2016.