Tweede editie Last Man Standing nog groter

In de Avenue op zaterdag 8 oktober

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Revölvo brengt volgende week zaterdag het indoor festival Last Man Standing terug. Dit keer is De Avenue in zijn geheel het podium voor negen bevriende acts. Meer acts en meer ruimte voor toeschouwers, na het succes in De Boulevard in 2015. Het festival begint om half acht en gaat door tot de laatste man is blijven staan.

Het festival heeft twee podia: Mr. Wally’s Barbershop Main Stage met Freeloader, Hilton Dive, Disturbance, Revölvo en The Moonshine Stalkers. Oftewel: punk, metal core trash, speedrock en psychobilly. De bovenzaal heet Wally’s Wantwo Trash Stage met Beyond Lickin’, Fill Koffins, Chicken Diamond en Dead Elvis And His Oneman Grave. Oftewel: surfpunk, rawk ’n roll, bluesy punk rock ’n roll en meer rawk ’n roll Dead Elvis’ style. Vorig jaar was dus al succesvol, nu zijn de ambities nog wat groter. We vroegen Tank van Revölvo hoe de vlag erbij hangt, een week voor het festival.

Hoe loopt de kaartverkoop, is het al bijna uitverkocht?
“Het is nu nog niet uitverkocht, maar de voorverkoop gaat per dag sneller lopen nu het festival nadert. De Boulevard was vorig jaar direct uitverkocht, vandaar nu de Avenue waar we maximaal 400 man binnenlaten. We hebben het programma ook verbeterd met negen bands in plaats van zeven. Er zitten nationaal bekende acts bij zoals Disturbance en Dead Elvis en we hebben internationale acts zoals Chicken Diamond en The Moonshine Stalkers.”

Jullie gaan van de Boulevard naar de Avenue. Willen jullie nog groter groeien?
“We zouden best nog iets groter willen groeien. Wat in andere steden kan, zou ook in Breda moeten kunnen, maar dat is afhankelijk van het aantal bezoekers en de animo. Revölvo regelt alles zelf, heeft er geen subsidie voor en is afhankelijk van kaartverkoop en sponsoren. Als er geen animo is dan moeten we zelf bijlappen, dan houdt het al snel op. Zoals het er nu voor staat wordt het druk, dus we gaan het zien.”

Waar kijk jij als organisator naar uit?
“We zien eigenlijk het meest uit naar het gehele feest, niet naar een specifieke band. De bands spelen allemaal verschillende stijlen, de gemene deler is dat alle bands eigen werk maken, hard rocken en het publieksvermaak voorop stellen! De last man standing wordt uitgevochten in de pit! We willen gewoon een groot rock 'n roll feest geven in Breda met een goede sfeer en waar je negen bands kan zien voor een laag bedrag, als iedereen komt en ze hebben een goede tijd zijn wij tevreden!”

Revölvo organiseert Last Man Standing samen met Play It Again Boekingen en Wantwo Trash. Kaarten zijn € 12,50 in de voorverkoop bij Mr. Wally’s Barbershop, Sound Dog en Bonk en online verkrijgbaar.