Vrijdag 7 oktober 2016: kom naar Club 3voor12/Breda!

Met AbSoulute, Passing Goat en Rank & File

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 7 oktober is het weer tijd voor een Club 3voor12/Breda. Geen thema of rode draad deze keer. Wat dan wel? Drie fijne, talentvolle Bredase bands. Soul, alternatief en heavy. Op de clubavond komt het allemaal voorbij. Te divers? We zijn van alle smaken thuis, dat is 3voor12 ten voeten uit!

AbSoulute speelt funk, soul, latin en jazz. De band brengt eigen werk en maakt hun podiumdebuut, terwijl ze al sinds 2002 bestaan. We spraken ze over dit debuut. De band komt beste tot haar recht op jazz podia waar ze toegankelijk zijn voor een breed publiek. Van 'Sade'-achtige ballads tot 'Jamiroquai'-achtige discofunk. En tussendoor een vleugje 'Santana'-latin. AbSoulute verwacht eind 2016 haar eerste EP uit te brengen.

Passing Goat is een psychedelische shoegazeband met een focus op het visuele. Deze vierkoppige band heeft een heerlijk psychedelische sound met West-Coast en garage-invloeden, maar dan wel in een eigen jasje. De band stond dit jaar op Breda Barst. Wij maakten vlak daarvoor al kennis: interview.

Rank & File is een rapcore band uit Breda. Inspiratie wordt gehaald uit maatschappelijke thema's en persoonlijke ervaringen die met ruige raps en heavy beats energiek gebracht worden. Deze crossover is een geluid uit de jaren '80 en '90 dat uitgestorven leek te zijn, maar onder andere door het Rapcore Collectief waar Rank & File een onderdeel van is, gaat dit zeker weer terug komen. Explosiviteit op het podium.