The Spvrk in regio showcase Popsport op 3 juni in Mezz

Bezoek Dirty Daddies en support Bottles of Love zaterdag

Interview: Daniël Hereijgers ,

Meer nieuws over The Spvrk, want de jonge pop punkband uit Breda gaat lekker. Gitarist Rinus van de Weerd vertelde al wat net na het optreden in Vulling met de POBparade en we willen meer weten. The Spvrk gaat lekker in Popsport, het coaching programma voor jonge, talentvolle muzikanten en bands, tussen de twaalf en twintig jaar, die meer willen met hun eigen muziek.

Popsport gaat lekker. Jullie staan in de regio showcase op 3 juni in Mezz om te laten zien hoe jullie je ontwikkeld hebben als band en misschien door te stromen naar het landelijke programma. Hebben jullie al veel geleerd van Popsport?
Rinus: “Zeker weten! Dat kunnen we na zo’n korte tijd al best goed merken. We hebben nu een aantal workshops gehad van verschillende mensen. Bijvoorbeeld een over social media van Stijn Bannier, en een workshop ‘performance’ van Koen Lommerse, een allround muzikant. En we hebben al meerdere keren gehad dat we dachten: “wow, we zijn echt verbeterd!” Dat is heel leuk om te merken. We hebben erg veel aan alle tips die we hebben gekregen en passen veel ook al toe. We proberen ons publiek en onze fans meer te betrekken en meer een band te geven met ons. Hier zijn we nu mee bezig in de vorm van video updates, die we plaatsen op ons YouTube-kanaal. Het zijn korte filmpjes waarin we proberen op een leuke en grappige manier, maar ook kwalitatief goede manier te laten zien wat we allemaal, voor en achter de schermen, uitvoeren als band.”

Jullie mochten als onderdeel van Popsport op 4 april met de Dirty Daddies een workshop doen? Wat houdt dat in hun geval in? En hoe vonden jullie dat?
“Klopt, begin april zijn we naar Dordrecht afgereisd, naar het appartement en de studio van Laurens Troost (Destine, The Dirty Daddies) en Roger Steward (The Hot Stewards, The Dirty Daddies). Daar hebben we een namiddag besteed aan het verbreden van onze kennis en aan het kijken wat we beter kunnen aanpakken. Doordat zij ongeveer hun hele leven in bands hebben gespeeld, konden zij ons veel leren over de ins & outs van het bandleven. We hebben het onder meer gehad over promotie, stage performance en social media. Het was vooral een erg gezellige en productieve avond.”

Hebben jullie speciale plannen voor de showcase op 3 juni of wordt het zoals altijd rocken?
“Nou, rocken wordt het zeker! We willen het wel anders aanpakken dan normaal. We gaan proberen om onze vorderingen zo goed mogelijk te laten zien. Ik denk dat we vooral heel veel nieuwe tracks gaan spelen. Er is alweer flink wat nieuw materiaal, waar we veel meer diepgang in hebben en waar nog meer onze sound in gevonden hebben. Ik denk dat het vooral gewoon een hele vette avond wordt met allemaal toffe acts! Binnenkort sowieso nieuwe muziek, maar daar kunnen we nog niet veel over zeggen. Er gaan ook een aantal andere leuke dingen gebeuren in de nabije toekomst, dus ik zou zeker even onze Facebook pagina in de gaten houden. Wat we wel al kunnen zeggen is dat we zaterdagavond 14 mei de support van de nieuwe hyperpop-band Bottles of Love verzorgen. Dat wordt sowieso een goed feestje, dus ik zou iedereen aanraden om aanstaande zaterdag naar het Hijgend Hert te komen!”