Son Mieux, HAEVN en The Brahms sluiten gezamenlijke tour succesvol af in Breda

Verslag van de 3FM Serious Talent avond in Mezz

Tekst & foto’s: Sanne van Hassel ,

Zondagavond was het tijd voor een bandjes avond in Mezz grote zaal. In een volle zaal stonden het dynamische Son Mieux, het dromerige HAEVN en het springerige The Brahms te knallen tijdens de slotavond van hun gezamenlijke 3FM Serious Talent Tour. Hoewel ze alledrie een eigen sound hebben, hebben ze één ding gemeen: Een 3FM Megahit. En die hits kwamen uiteraard ook voorbij.

Son Mieux, een band met een krachtig en relatief elektronisch geluid, trapt de avond af. Het is volle bak in de grote zaal van Mezz en de sfeer is vanaf het eerste moment goed. Het feit dat de bandleden van Son Mieux super relaxed op het podium staan, draagt daar misschien wel aan bij. Ze hebben het overduidelijk naar hun zin en het is precies die energie die zich uitspreidt over het publiek. Maar ook de kleinere liedjes, waarbij het doodstil is in de zaal, werken goed. Met zijn rauwe stem en intense uithalen weet frontman Camiel Meiressone het publiek om zijn vinger te winden. Son Mieux start de avond in ieder geval lekker en is met hun veelal dansbare muziek een genot om naar te kijken. Als de drummer van The Brahms ook nog een nummertje mee komt spelen, is meteen de toon van de avond gezet. Het meel, dat als grap door de bandleden van Son Mieux over het drumstel is uitgestrooid, vliegt alle kanten op en deze ’prank' belooft wat voor het verdere verloop. Want ook The Brahms hebben iets gepland. Tijdens het slotnummer komt er warempel een stripper gehuld in politie uniform het podium op. ”Ik denk dat The Brahms gewonnen hebben,“ klinkt het door de speakers.

Tijd voor wat anders: HAEVN. Hoewel HAEVN officieel een duo is bestaande uit producer en songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen, spelen ze live als viermansformatie. De energie die Son Mieux bracht zakt een beetje weg, maar met hun warme sound zorgt HAEVN ervoor dat het publiek weg kan dromen bij de soms zelf filmische popliedjes. Er wordt luidkeels meegezongen met de hitjes, maar ook Chris Isaaks ‘Wicked Game’ valt goed in de smaak bij het aandachtig luisterende publiek. Het kraakheldere geluid van Van der Meer zorgt voor een mooie balans tussen de fijne beats. Even is frontman Marijn bang voor wéér een stripper tijdens het slotnummer, maar deze blijft dit keer uit.

The Brahms sluiten de laatste avond van de tour af en maken er terecht een feestje van. Met hun vrolijke indiepop laten ze het publiek dansend het slot van de avond in gaan. Hoewel er ook wat rustigere nummers klinken, zijn het toch de energieke en aanstekelijke popliedjes die het optreden tot een succes maken. Hier en daar springen de bezoekers op en neer op de hitjes die de band al op haar naam heeft staan. Het zijn dan ook precies die catchy songs die The Brahms zo succesvol maken. Desalniettemin was het natuurlijk tijd voor een revanche van Son Mieux en komen de broertjes Meiresonne tijdens het slotnummer halfnaakt het podium op gestuiterd. Met zo'n einde kun je zien dat deze drie bands tijdens de tour een enorme gezellige tijd hebben gehad en deze met een hele dikke knipoog afsluiten.

Gezien: 3FM Serious Talents: Son Mieux, HAEVN, The Brahms. Mezz, zondag 1 mei 2016.