Tien tips voor de twintigste POBparade

2016 jubileumjaar voor de grootste kroegentocht

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Zoveel acts op de twintigste POBparade, komend paasweekend in Breda. Met bands uit alle hoeken van Breda en omstreken. Omdat we toch niet overal kunnen en zullen zijn, hierbij weer onze jaarlijkse goedbedoelde, onderbouwde tips voor jou. Zodat je voorbereid het Paasweekend in kunt gaan. Kozen we vorig jaar voor hele podiumprogramma’s als tip, nu selecteren we tien acts.

White Limo presenteert om 19:30 uur zijn debuut EP ‘Destination’ in Mezz Kleine Zaal, geprogrammeerd via 3ThaHardWay die alles in Mezz programmeert op Eerste Paasdag. Benieuwd wat je kunt verwachten van White Limo? Heavy rock met invloeden van Queens Of The Stone, Red Hot Chili Peppers en meer. Lees onze albumrecensie maar eens.

Pop punkband The Spvrk presenteerde onlangs haar eerste volledige album: ‘Galaxies’. Zeven nummers, uitgebracht in eigen beheer na crowdfunding via Voor De Kunst. Het jonge vijftal haalt de inspiratie bij Paramore, Destine en Mayday Parade. 3voor12/Breda host Vulling trouwens met vanaf 19:00 uur InHale, The Spvrk om 20:30 uur en daarna nog The Martial (22:00 uur) en Sailing To Suez (23:30 uur).

March presenteert ook nieuw werk in Mezz: deze week verscheen de single en videoclip van ‘Stand In Line’ van het debuutalbum ‘Stay Put’ dat in juni moet verschijnen. Rockblog Never Mind The Hype mocht de video het eerst laten zien, check hem hier. Wat moet je verder weten? March speelt immer stevige punk, nu niet met drie maar met vier spelers!

Grandview Avenue is één van de deelnemers aan ‘Breda’s Most Wanted’ die tijdens deze POBparade speelt, om 21:45 uur in Hijgend Hert. Uit het persbericht: "Met hun originele mix van stijlen, lekker in het gehoor liggende muziek en krachtige zang zullen ze iedereen laten meestampen en dansen op hun beats, licks en pakkende melodieën."

Tunnelvisie treedt om 22:22 uur in Bob’s Country Bunker. De Nederlandstalige (Brabantse) rap rock crossover band gaat later dit jaar de studio voor een volledig eerste album. Waarschijnlijk een van de laatste kansen om Tunnelvisie live te zien voorlopig. Lees wat ze hier ons zelf over vertelden.

TWEEDE PAASDAG

Soliton, een tijdje niet gezien! We tippen ze wel, want al bij het podiumdebuut bij Uit Je Hok in 2013 zagen we al dat het goed zat met deze technische combinatie van death metal en thrash. “Ze hebben niks extra’s nodig. Hun muziek spreekt voor zich. Ze doen wat ze het liefste doen: goede muziek maken en knallen.”

Het vijftal Delusionals beleeft zijn debuut tijdens de POBparade, op Tweede Paasdag om 17:00 uur. Veel vrienden en bekenden dus voor het podium van de Vulling. Delusionals speelt alternatieve rock, postgrunge en poprock. Kom het meemaken en vertel later dat je bij het eerste optreden van deze band was! Blijf ook zeker hangen voor Duke John om 18:45 uur.

Nunki bezingt de avonturen die zich afspelen op de allerkleinste planeet Nunki. Deze Proud Of The South act uit Tilburg speelt in Mezz Kleine Zaal om 19:20 uur. De belofte van dreampop en indietronics bij sprookjesachtige liedjes in de sfeer van Björk en Portishead stemt zeer nieuwsgierig. Zangeres Hanne Torfs zagen we onlangs nog als multi-instrumentalist en zangeres bij RAMONA tijdens Onderstroom Breda.

Afsluiter MacSwordfish, ook deelnemer aan Breda’s Most Wanted, heeft sinds zijn debuut op de POBparade van 2012 geen introductie meer nodig: verwacht stampende blues rock van dit Bredase trio dat wil blijven groeien. Traditiegetrouw speelt de afsluiter in het Hijgend Hert op Tweede Paasdag, vanaf 21:15 uur.