Albumreview ‘Destination’ - White Limo

Alternatieve rock met een aanstekelijk randje

Tekst: Kyki Vermaire ,

Wanneer je een witte limousine ziet, denk je misschien niet direct aan Bredase alternatieve rockmuziek, maar de mannen van White Limo brengen daar verandering in. De band repeteert momenteel bij A-Broad en stoomt zich klaar om op zondag 27 maart in Mezz kleine zaal hun EP ‘Destination’ te releasen. Wij mochten het album alvast luisteren.

Het album begint met titeltrack ‘Destination’, een lekker rocknummer met catchy gitaarriffs en melodieuze backing vocals. Een loepzuivere gitaarsolo tegen het einde van het nummer haalt je een beetje uit de melodieuze flow, wat een verrassend effect geeft. ‘Fire and Forget’ klinkt goed, White Limo weet de aandacht vast te houden. ‘Mere Machines’ klinkt wederom aanstekelijk en invloeden van onder andere Queens of the Stone Age en Alice in Chains zijn niet alleen in dit nummer, maar over het gehele album hoorbaar. De riffs en het drumspel nemen je mee en laten je ronddwalen. ‘Blame’ begint met een serieuze, gevoelige intro, het nummer klinkt langzamer en zwaarder, maar na anderhalve minuut wordt duidelijk dat ook dit vierde en laatste nummer zo is opgebouwd dat het tegen het einde flink rockt, wat je aan het begin van het nummer niet zou verwachten. Ook al is het een EP van slechts vier nummers, White Limo zorgt ervoor dat je blijft luisteren.

Theo verzorgt de leadzang en gitaar die over het gehele album prettig en sterk klinkt. Met Jeroen op leadgitaar, Jakob op bas en Giel op drums draait de motor soepel en kijken we uit naar meer nummers van de band.

White Limo heeft op 27 maart Mezz als bestemming en parkeert in de kleine zaal voor hun releaseshow. A Giant A Genius en Tank86 gassen mee, dus als je een ritje wilt maken zorg dat je erbij bent!