POBparade ’16: 3voor12/Breda host de Vulling

Tekst: redactie 3voor12/Breda ,

POB en 3voor12/Breda slaan de handen ineen en hosten samen een podium tijdens de POBparade 2016. In Vulling staan op Eerste en Tweede Paasdag zes bands. Ervaren rotten en jonge, nieuwe bands. Sterker nog: Delusionals treedt zelfs voor het eerst op, Tweede Paasdag.

Zondag 27 maart:

The Martial
Mart van den Bighelaar, de man achter The Martial is geen onbekende voor 3voor12/Breda. Hij stond al eens op de planken van de kleine zaal van Mezz op een van onze clubavonden. Een paar jaar meer ervaring, maar de muziek is hetzelfde gebleven: popnummers met country- en rockinvloeden.

The Spvrk
Pop punkband presenteerde onlangs haar eerste volledige album: ‘Galaxies’. Zeven nummers, uitgebracht in eigen beheer terwijl de kosten bijeen werden gebracht via crowdfunding Voor De Kunst. Het jonge vijftal haalt de inspiratie bij Paramore, Destine en Mayday Parade. Speelde ook al eens op Club 3voor12/Breda.

InHale
InHale bestaat al een aantal jaar. Door de vele optreedervaring hebben de heren een repertoire dat staat als een huis. Kees Schipper en Jan de Bruijn stoomden de band klaar voor het maken van eigen werk. Door de vele smaken en invloeden van de bandleden is de muziek van InHale niet als standaard te bestempelen. InHale is geïnspireerd door bands als Oceansize, Pink Floyd, Pearl Jam en het oudere werk van Radiohead.

Sailing To Suez
Sailing To Suez is een alternative-rock duo uit Utrecht. Met een EP en single op zak heeft de band veel podiumervaring opgedaan, met als hoogtepunten 2x Tivoli De Helling in Utrecht, De Vorstin Hilversum en Mezz Breda. De muziek van Sailing To Suez kenmerkt zich door originele ritmes en samenspel, gecombineerd met pakkende en energieke refreinen.

Maandag 28 maart:

Duke John
Een energiek trio uit Bergen op Zoom/Utrecht. De band speelt seventies/stoner rock. De band is ontstaan in 2011 en sindsdien zijn Jannes (zang, gitaar), Tristan (bas) en Jens (drums, achtergrond zang) hard aan de weg aan het timmeren. Ze wisten zalen als Tivoli de Helling, Gebouw-T en Mezz tevreden te stellen met een interactieve performance. Verder stonden ze ook op festivals als WoodTstock en het Brabantse Wal festival. De band won het Geheim van Starsound en de juryprijs en publiekprijs van de Utrechtse Popprijs 2015.

Delusionals
Dit vijftal beleeft zijn debuut tijdens de POBparade. Veel vrienden en bekenden dus voor het podium van de Vulling. Delusionals speelt alternatieve rock, postgrunge en poprock. Kom het meemaken en vertel later dat je bij het eerste optreden van deze band was!