#BB16: keiharde pitpartij bij The K.

met een punt erachter ja

Daniël Hereijgers ,

‘Pur et dur’, met wortels in de punk en hard in allerlei stijlen met noise, kneiterharde rock en post punk, is The K. echt een act om naar uit te kijken. Het trio werd in eigen land, België, al de Waalse tegenhanger van Raketkanon genoemd, dan weet je het wel. Hun muziek wordt omschreven als “pisnijdige noisepunk” en “beenhard en energiek”, wij waren uiterst benieuwd in de Spaanse Kraag.

HET CONCERT:
The K., Spaanse Kraag, zondag 18 september 2016

DE ACT
The K. bestaat uit gitarist en zanger Sebastien von Landau, bassist Geoffrey Mornard en drummer Sigfried Burroughs. Hun motto is 'pur et dur'. Je weet wat pas echt wat ze bedoelen met 'puur en hard' als je The K. live hebt gezien. Niet aflatend, keihard ervoor gaan met die noise gitaren en post punk energie. Klim in die paal van de tent, zet een camera met elastiek op je hoofd, hou je basgitaar en gitaar naar de boxen. Zet je drumstel in de zaal. We kunnen schrijven hoe vet de nummers 'Intrusive Behaviour' of 'Priggis' of  'Prude' zijn, maar meemaken is zeker weten.

HET PUBLIEK
Drie nummers is het rustig in een half gevulde Spaanse Kraag. Dan zet The K. het dwingende '20 Seconds Of Discipline' in en start toch een mosh pit. Een keiharde pit die alleen stopt bij tempowisselingen of noise varianten die net even de andere kant op gaan. Ondertussen hebben vier vrolijke vrienden in dierenpakken de dansvloer versterkt. Op het laatst staan we allemaal in een pitpartij rond Burroughs' drumkit op de vloer. Bassist Mornard ervoor, Von Landau ergens zwervend met de microfoon. Zijn gitaar hangt om de hals van een knap meisje vooraan.

HET MOMENT
Geen één enkel moment, deze show van The K. is intens, keihard en precies waarop we vooraf hadden gehoopt. The K. kan moeiteloos in het rijtje illustere Belgische band in de Bredase Spaanse Kraag: Kapitan Korsakov, Raketkanon, Psycho 44, The Greatest Handshake, Double Veterans, The K. met straks ook nog It It Anita te gaan.

We maakten zelfs een extra fotoverslag!