#BB16: Afdansen met The Hot Sprockets

Ierse rock-'n-roll met een Amerikaans geluid

Tekst en foto’s: André Joosse ,

Hun looks en hun geluid ademt Amerika. Ze zien er uit als hippierockers uit de jaren '60 en hun muziek lijkt gemaakt te zijn in de Mississippi Delta. Maar ze komen uit Dublin, Ierland. In het Verenigd Koninkrijk stonden ze al op de grote festivals, nu is het vasteland van Europa aan de beurt.

HET CONCERT:
The Hot Sprockets, Vijver Podium, zondag 18 september 2016

DE ACT
Het Ierse vijftal mixt zowat alle populaire stijlen gitaarmuziek door elkaar. Rock-‘n-roll omschrijft het muzikale hokje het beste, maar invloeden uit de blues, punk en folk zijn nooit ver weg. De omschrijving klinkt misschien alsof we met een band te maken hebben die zoekende is, maar de Sprockets weten donders goed wat ze willen en wat ze kunnen. En dat is een lekkere energieke rockshow neerzetten.

HET PUBLIEK
De band kondigt na de eerste nummers een danswedstrijd af, de prijs; hun laatste album op vinyl. Of het komt door de wedstrijd, of door hun aanstekelijke rock, de ruimte voor het podium is het hele optreden een dansvloer met de meest uiteenlopende dansstijlen. Er wordt zo fanatiek gedanst dat de dansers meer aandacht krijgen van het publiek dan de Sprockets.

CONCLUSIE
De band zet alles in om Breda te vermaken: mondharmonica, mandoline en vooral veel harde gitaren. De drie gitaristen werken zich in het zweet terwijl ze om en om de zang voor hun rekening nemen. Hun liedjes zijn allen sterk genoeg om het publiek aan te spreken en de dansvloer op te sturen. Hun nummer ‘Soul Brother’ blijft het langste hangen.