#BB16: Voor zomerse swingplaten moet je bij The Brahms zijn

Het strandzand kruipt vanzelf tussen je tenen

Manoek Lambregts ,

In maart haalden The Brahms nog een 3FM award voor beste alternatieve act in the pocket en nu staan ze op Breda Barst. Ze hebben vrolijkheid uit alle kasten getrokken en dat zorgt voor een extra zomerse avond.

HET CONCERT:
The Brahms, Vijver Podium, zondag 18 september 2016

DE ACT
The Brahms maakt indiemuziek zoals je die verwacht. Het zomers gitaargepingel trekt je naar een plek waar de zon schijnt, cocktails naar binnen gegoten worden en het strandzand tussen je tenen drukt. Het opzwepende tempo maakt het nog zonniger en trekt de voetjes van de vloer. Aan het begin van hun set is bijna de hele linkervoorkant van het publiek afgeleid door een peuter die aan het springen is op de muziek, wat een dotje. Al die vrolijke melodietjes lijken wel een beetje op elkaar, maar het wordt niet saai. De heren vinden het overduidelijk heel tof om op het podium te staan en vertellen regelmatig hoe gaaf ze het optreden vinden. Ze coveren 'Leon On' van Major Lazer en DJ Snake wat tot enthousiasme bij het publiek leidt. De afsluiter van de set is 'Golden' en deze klinkt net zo goed als vanuit de opnamestudio.

HET PUBLIEK
Weet wel hoe ze op deze muziek moeten dansen. Van peuter tot grijze haren: het beweegt allemaal mee. Vooraan was nog ruimte genoeg, maar toch stond het tot ver achter de groene matten vol.

CONCLUSIE
Zomer, daar houden we van en kunnen we eigenlijk geen afscheid van nemen. Gelukkig bestaan de platen van The Brahms die dat zomergevoel elk moment terug kunnen toveren.