#BB16: Sue The Night, prima act op een prima tijd

Festival afsluiter voor DWDD nieuwste huisband

Daniël Hereijgers ,

Sue The Night staat aan de rand van een doorbraak. Speelde de band uit Haarlem rond singer-songwriter Suus de Groot vorig jaar al op veel grote festivals, sinds vorige maand is het zestal de huisband van De Wereld Draait Door. Met single ‘The World Below’ net uit als video en 3FM Megahit en een nieuw album in de maak, ligt de weg voor deze voormalig Serious Talent open. Een optreden op Breda Barst, gevoelig voor nieuw talent, ligt dan voor de hand.

HET CONCERT:
Sue The Night, Amstel Podium, zondag 18 september 2016

DE ACT
Met zes op het podium, dat is sterk. De show is vrij statisch, al brengen de loopjes van Suus en de bewegingen van de violist daar wat verandering in. Haar stem is helder. Het palet aan instrumenten is met mandoline, tamboerijn en electronica uitbundig gevuld. En vooral: de vrolijke indiepop met invloeden van Fleetwood Mac en The War On Drugs slaat aan, gesteund door 3FM Megahits 'The World Below' en afsluiter 'The Whale'.

HET PUBLIEK
"Dat kan harder, ook achterin!" Suus windt er geen doekjes om, ze wil graag dat Breda Barst meedoet op deze afsluiter van haar festivalseizoen. Meeklappen gaat matig, de cover 'Walk Like An Egyptian' zet de mensen aan het dansen en vanaf daar is het veld ook mee.

CONCLUSIE
Prima act op een prima tijdstip, zo net in het donker, met publiek dat er nog zin in heeft.