#BB16: Breda, bedankt dat je er was, kusjes van Son Mieux

Haagse band gaat vol plezier de pauze in

Daniël Hereijgers ,

Son Mieux (‘Zijn Beste’) ontstond in 2015, toen Hagenees Camiel Meiresonne een band nodig had om hem te begeleiden in het voorprogramma van Mister And Mississippi. Werd op Eurosonic / Noorderslag omschreven als de grootste kameleon van Noorderslag, op een positieve manier. Op 22 augustus kwam single en video ‘Ride’ uit, een vrolijk popnummer. Het nummer werd meteen 3FM Megahit en de band Son Mieux is Serious Talent.

HET CONCERT:
Son Mieux, Vijver Podium, zondag 18 september 2016

DE ACT
Het is een interessante opstelling van de Haagse band, Camiel Meiresonne op zang en gitaar met naast hem bassist Timo Prins en aan de zijkant twee 'drummers' met sample/drumpads en een trom, Chayenne van der Kooij en Camiels broer Wrister Meiresonne. Uit die pads toveren ze vrolijke beats en indie deuntjes, met simpele, ritmische aanslagen. Het geeft de band een breed geluid waar je veel kanten mee op kunt, in dit geval een poppy, folk geluid. Perfect voor een voorprogramma van Mister & Mississippi en luchtig genoeg voor een afsluiter van het In Petto Podium.

HET PUBLIEK
"Breda, kun jij hier zijn?" Ja hoor, het eerste deel van de set is het nog wat tam en lekker aan het luisteren, maar ongeveer eenderde in de set komt er beweging en dansen de toeschouwers op de vrolijke liedjes. We zien de jongens in beestenpakken, net nog in de pit bij The K., ook hier lekker springen. Meiresonne flirt wat af en krijgt 'Breda' mee.

CONCLUSIE
Son Mieux kan tevreden een pauze inlassen en aan een volledige plaat gaan werken. De vijf songs die tot nu toe zijn uitgebracht, zijn herkenbaar als echte folky popsongs en blijven makkelijk hangen. De grote gebaren van frontman Meiresonne bereiken hun effect. Maar mag het gemaakte flirten en het generieke "Breda, hoe gaat het met je? Wil je dansen? Wat zie je er goed uit?" een volgende keer een paar tandjes minder aub? Son Mieux was in Breda en Breda was er voor Son Mieux toen Meiresonne vroeg "Breda, kan jij hier zijn?" Volgende keer in Arnhem, Zwolle of Appelscha?