#BB16: Rhinorino rockt als een beest

Breda krijgt geen genoeg van groovende stoner

Daniël Hereijgers ,

Rhinorino uit Utrecht heeft tweedere Bredaas verleden in de gelederen en speelde dit jaar al vaak in Breda. Vorige week nog, bij Brute Boul in de Boulevard of in Pier 15 bij Beach Bum Bonanza in het laatste weekend van augustus. Dat mag de pret niet drukken, de enthousiaste rock ’n stoner van Rhinorino gaat er altijd in. Of gingen Spaanse Kraag fans om 17:00 uur toch liever een frietje eten?

HET CONCERT
Rhinorino, Spaanse Kraag, zondag 18 september 2016

DE ACT
Het drietal Rhinorino: Pim, Sytse en Suzy Q kennen we onderhand wel in Breda. Vandaag in shorts, het is warm in de Spaanse Kraag.

HET PUBLIEK
Blijft het leuk vinden als de groovende stoner rockers in onze stad komen spelen. De Spaanse Kraag is gezellig vol en dat terwijl Flip Noorman op het Amstel Podium bezig is met een geweldige publieksstunt. In de Spaanse Kraag staan mensen met knikkende hoofdjes en later mee te zingen met 'Put Your Pants On'.

HET OPTREDEN
Goed en groovend zoals je mag verwachten van Rhinorino, lekker effectieve gitaar- en baspartijen die meestal vervormd worden om verveling te voorkomen. Verveeld raak je sowieso niet omdat het preces lang genoeg door rockt, met een beetje cowbell. De samenzang van Pim en Suzy Q is ook dik in orde.

HET MOMENT
Peter Westerlaken, van Rank & File, vat 'Put Your Pants On' in het slot andersom op en trekt juist zijn broek uit. Hij gooit hem daarna het podium op waarna Pim hem de zaal in slingert. Hij wordt teruggeworpen op het drumstel en Peter krijgt zijn broek weer terug. Je had erbij moeten zijn.