#BB16: Britpop van Max Meser klinkt fris en volwassen

Divers publiek haalt voetjes van de vloer

Kyki Vermaire ,

Nederlands, Spaans, deze 23-jarige singer-songwriter noemt zichzelf liever Europees. Uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, een platendeal in zijn zak, het gaat voorspoedig met jong en avontuurlijk talent Max Meser.

HET CONCERT:
Max Meser, Vijver Podium, zondag 18 september 2016

DE ACT
Bij zijn leeftijd zou je misschien denken aan een jong geluid, maar de Spaans/Nederlandse singer-songwriter die Engels praat, heeft samen met zijn band een volwassen geluid. Een jongeman met een scherpe kaaklijn staat op het podium. Na de eerste paar nummers vraagt hij of ze te hard spelen. Een Brits klinkend "Are we playing too loud?" galmt over het publiek waarna hij vraagt om dichterbij te komen. Hij wil de mensen namelijk zien dansen. Vervolgens wisselt hij van gitaar en begint het volgende nummer. Zijn gitaarspel is strak en heeft hier een daar een catchy randje. Britpop die Breda laat dansen. Vandaag spelen ze voor de eerste keer met een nieuwe percussionist die perfect in het plaatje lijkt te passen. Gedurende het optreden wisselt Max vier keer van gitaar en praat hij tussendoor de nummers aan elkaar. Breda zingt mee, danst en geniet van een vrolijk klinkende Max Meser. 

HET PUBLIEK
Dat is divers, van jonge meisjes die lekker meezingen en dansen, tot oudere mensen die op hun plek op en neer staan te deinzen. Mooi aangeklede meisjes met baret kleuren het publiek. Bij de bomen zitten gezinnen op een afstandje te kijken, het ziet er gezellig uit. 

CONCLUSIE
Leeftijd hoeft niet persé volwassenheid in de muziek te definiëren. Met zijn 23 jaar komt hij sterk en volwassen over.