#BB16: It It Anita maakt er een vies feestje van

Keihard en lekker dan lekker...

Kyki Vermaire ,

Jaren '90 noise met Luikse twist! It It Anita, lekker hard en energiek, maar volgens het programmaboekje "toch met enige subtiliteit voor detail en emotie." We zijn benieuwd, gaat de Spaanse Kraag plat voor It It Anita?

HET CONCERT:
It It Anita, Spaanse Kraag, zondag 18 september 2016

DE ACT
Het viertal staat twee aan twee tegenover elkaar opgesteld. Gitarist en bassist zijn een setje en drummer en gitarst vormen een duo. Langzaam vult de Spaanse Kraag zich met liefhebbers. Kort Frans gebrabbel tijdens de soundcheck en de mannen verdwijnen van het podium. Ze komen snel terug om hun set te starten, en hoe! Ze beginnen te loeren naar elkaar, de spanning is voelbaar. Is het spanning, frustratie of testosteron? Maakt niet uit, It It Anita knalt uit de boxen en de mannen laten gitaren schreeuwen. De harde baslijnen geven een lekker meeknik effect. De nummers bouwen zich op, ze werken naar een climax. En wanneer ze dat hoogtepunt bereiken is het een explosie. Geen nette tokkels op gitaar, nee keihard raggen op dat ding! Alsof elk moment een gitaar kapotgeslagen gaat worden. Een nieuw nummer wordt gespeeld, maar heeft weer hetzelfde explosieve effect. 'Ginger', een soort van liefdesliedje begint relatief rustig, althans rustiger dan de voorgaande nummers, maar op het einde van het nummer is daar weer het grote orgasme gevoel. Keihard, ruig en vies. Zo vies dat het weer lekker wordt. Ongeveer in het midden van de set ontstaat er eindelijk een moshpit, die bijna de totale breedte van de tent in beslag neemt. De mannen doen hun best om de stevigheid te behouden, ze laten een meisje uit het publiek op gitaar spelen en drummer verhuist zijn drumstel naar het midden van de tent, waarna hij fanatiek doordrumt. Een bezweet lichaam dat hard aan het werk is... 

HET PUBLIEK 
Achteraan wordt er gekeken en zachtjes meegeknikt, vooraan gaat de boel los. Een fanatiekeling heeft zich de eerste vier nummers opgewarmd om dan eindelijk los te gaan in de pit. Van links naar rechts sluiten fans aan waardoor het een kolkende massa wordt. De laatste twee nummers is het niet meer mogelijk om te moshen, want de drummer staat met zijn drumstel in de tent.

HET MOMENT
Dat de drummer in het midden van de Spaanse Kraag zijn drumstel neerzet en een slok water neemt, wanneer hij op zijn drumstel ramt spuugt hij het water uit waardoor publiek, maar vooral hij zelf nat wordt.

CONCLUSIE 
It It Anita is vies lekker. Daar is geen speld tussen te krijgen. Keiharde noise, de Luikste twist is lastig te definiëren, maar wat maakt het uit?