#BB16: Iguana Death Cult zet de boel op stelten

De Spaanse Kraag is veranderd in een gekkenhuis

Manoek Lambregts ,

Iguana Death Cult maakt een mengeling van surf, punk en garage. Dat trekt een bepaald volk aan dat het leuk vindt om helemaal uit hun plaat te gaan. Dat gebeurt dan ook. Ernstige gewonden zijn er niet gevallen, maar dat had zomaar gekund.

HET CONCERT:
Iguana Death Cult, Spaanse Kraag, zondag 18 september 2016

DE ACT
Wat gebeurt hier?!?! De heren hebben nog maar een paar akkoorden geragd en het bier en de mensen vliegen al in het rond. De hoeveelheid van het gouden goedje zou Ronnie Flex een hartaanval bezorgen. Gelukkig boeit het de malle bedoeling bij Breda Barst niks. Bassist Justin Boer staat in zijn blote bast en dat is nodig want het is ontzettend hot: zowel de show als de temperatuur. Ook is er een nieuwe trend gezet: paalklimmen. Fans klimmen in de paal die de tent omhoog houdt en ze springen vanuit daar in het publiek om een rondje te crowdsurfen. Dat wordt aangemoedigd met gejuich. De voorste rijen zijn bezaaid met skaters die met alle gekte hun energie verbruiken. Zanger en gitarist Jeroen Reek schudt lekker met zijn kontje terwijl hij overstaanbare teksten in de microfoon roept. Ook hij duikt nog even de moshpit in en spuugt bier over de fanatieke bezoekers heen.

HET PUBLIEK
Gestoord.

CONCLUSIE
Wat. Een. Festivalband. De hele tent staat op zijn kop en is letterlijk te klein voor Iguana Death Cult want het publiek staat vanuit buiten naar het podium te gluren.