#BB16: Bij Handsome Poets is er geen tijd voor een dipje

Catchy popmuziek is in Breda op z'n plaats

Manoek Lambregts ,

Handsome Poets speelt op Breda Barst hun laatste buitenfestival van dit jaar. Ze hebben hun aanstekelijke vrolijkheid meegenomen om het te vieren. De heupjes gaan los op de catchy popmuziek die ze spelen en er wordt volop meegeklapt. De ‘Knappe Dichters’ krijgen het publiek mee.

HET CONCERT:
Handsome Poets, Amstel Podium, zondag 18 september 2016

DE ACT
Zanger Tim van Esch vraagt om de handjes in de lucht en hoppa, daar gaan ze. Bijna iedereen haalt die vingers uit z’n zakken en klapt mee op de maat. Van Esch heeft een volle en warme stem. Totdat hij ver omlaag gaat. Dan klinken de vocalen soms als een robotgeit, jammer. Van Esch kan namelijk ook heel hoog zingen, zo laat hij horen bij 'Alright'. Bij zo’n band beeld je een horde gillende meisjes in, maar een hele bende was er niet. Dat maakte het enthousiasme niet minder, want iedereen lijkt gecharmeerd van de heren op het podium. De deuntjes klinken vrij makkelijk en blijven daarom meteen hangen. Elk nummer dat ze spelen, klinkt vrolijk. Het trekt zo dat dipje uit je weg. Ze spelen de nieuwe single ‘Get Up Can You Feel It’ en coveren ze ‘Be The One’ van Dua Lipa. Natuurlijk komt daar ook een beetje gekkigheid bij kijken. Van Esch zwaait vrolijk met zijn zweethanddoek in de lucht.

HET PUBLIEK
Doet lekker mee. Dat gooi-die-handen-in-de-lucht begrijpen ze allemaal. Daar wordt bij het laatste nummer ‘Sky On Fire’ nog een mooie foto door de band gemaakt. Als Van Esch het publiek wil laten zingen, valt dat een beetje magertjes uit, maar goed genoeg om de tekst te kunnen horen.

CONCLUSIE
Van Handsome Poets word je vrolijk. Het zit in het ‘Handsome’ van de mannen en in de catchy popmuziek die ze maken. De drang om te springen en mee te dansen is groot. Dat voel je graag.