#BB16: Grandview Avenue in your face

Festivalband bij uitstek gaat hard

Daniël Hereijgers ,

Winnaars van de voorrondes in Mezz, het vijftal Grandview Avenue brengt een frisse mix van gitaren en electro pop rock naar het Vijver podium op Barst dit jaar. Tijdens de presentatie van debuut EP ‘The Game Is On’ in Mezz Kleine Zaal schreven we al dat de band, en met name zangeres Sanne Mieloo, de zaal bespeelde alsof het om een volle festivalweide ging. Die wei is er vandaag, in het Valkenberg Park. Zou het spel met de opblaasbare dobbelstenen nu beter werken?

HET CONCERT:
Grandview Avenue, Vijver Podium, zondag 18 september 2016

DE ACT
Grandview Avenue gaat ervoor op de vroege middag: de electro/house bij opkomst is net wat harder en ook Sannes stem is harder en ietwat scheller dan tijdens de presentatie van 'The Game Is On' in Mezz. Live is er meer vrijheid om een nummer als 'The Deep' net een ander einde te geven of om de 'Take Me To Church' cover van Hozier erbij te pakken. De combinatie gitaren en electro met een eighties klank blijft fris. Gas geven, je vuist vier keer omhoog en dansen maar!

HET PUBLIEK
Dat dansen blijft redelijk beperkt, ook wanneer Sanne MEOW Mieloo het dansje simpel uitlegt. Een groepje hippe jongelingen waagt wel een dansje en de dobbelstenen bij 'The Game Is On' werken ook.

WAAROM 'IN YOUR FACE'?
Vanaf het begin met een lied over vrijheid tot afsluiter 'Salvation', met de tekst "wij brengen je verlossing", Grandview Avenue is vandaag enorm bezig zich te bewijzen als festivalband. En hoewel het enthousiasme duidelijk te zien is, lijkt het ook allemaal net wat over the top en tè hard en fanatiek. Misschien oneerlijk, want in een interview met ons gaven Sanne en gitarist Paul nog aan dat ze alles geven, of er nu één iemand staat of tienduizend staan, vandaag had het bij tijd en wijle een tandje ingetogener gemogen.