#BB16: dynamisch DeWolff XL schittert op het podium

Een pareltje in de 'Parel van het Zuiden'

Kyki Vermaire ,

Gebroeders Van der Poel gaven in 2007, samen met Robin Piso, geboorte aan DeWolff. In 2008 brachten zij hun EP 'DeWolff' uit wat direct een succes was. Na hun eerste show in Paradiso (2008) lieten de welpen een grote indruk achter waarna veel optredens volgden, onder andere op de grote festivals zoals Pinkpop, Sziget en Lowlands. Zondag 18 september staat DeWolff als Breda Barst afsluiter op het Amstel podium.

HET CONCERT:
DeWolff, Amstel Podium, zondag 18 september 2016

DE ACT
"Willen jullie huilen voor DeWolff?" De introductie van de band liegt er niet om. Na een kleine 'huil' klinkt een groot applaus voor deze energieke band. Vanaf het begin knallen ze van het podium. Luka van der Poel op drums en Robin Piso speelt op zijn Hammond. Beide ontzettend enthousiast en gedreven. Inmiddels heeft Pablo van der Poel het podium betreden. Hij kondigt Marnix Wilmink (gitarist bij 45AcidBabies) we zagen hem al eerder vandaag. Namelijk bij Max Meser. Met Marnix op percussie wordt de band DeWolff XL.

Pablo's zang en gitaarspel zijn overweldigend. Zijn uithalen en solo's zijn zo sterk dat het niet uit maakt dat hij soms minder zingt. DeWolff straalt passie en dynamiek uit. Drummer Luka zingt mee en toestenist Robin gaat lost op toetsen. Ook al is er wat gerommel, zijn er kraakjes en plofjes, "onzichtbaar vuurwerk", aldus Pablo, het maakt niet uit. Professioneel als DeWolff is, speelt de band door met hun spetterende show.

HET PUBLIEK
Het is druk bij het Amstel podium. Veel mensen staan te dansen, de een nog uitbundiger dan de ander. Veel applaus bij de solo's, er heerst een prettige sfeer. 

CONCLUSIE
DeWolff XL is zoals aangekondigd een dynamische band. Psychedelische bluesrock, een pareltje in de 'Parel van het Zuiden'.