De Bredase inbreng op Barst 2016

The Fifth Alliance, Rhinorino, De Badmeesters, helaas geen Code Of Conduct

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Bredase bands, dj’s en bands met lokale inbreng maken een groot deel uit van de line-up van Breda Barst dit jaar. Zo goed als allemaal staan ze in de Spaanse Kraag of achter de draaitafels van Suikerbeat. We lieten de voorronde winnaars en het The Loads/Nieuwe Veste podium even buiten beschouwing en maakten een rondje langs de velden: wie speelt en, een volledig open vraag: waar kijken zij zelf naar uit?

Niels Termote van The Fifth Alliance:
Wat kunnen we verwachten van jullie optreden?
“Een mix van oude en nieuwere tracks van onder meer ons ‘Death Poems’ album en misschien zelfs wel een nieuw nummertje!”
Waar kijk je naar uit aan jullie optreden?
“Live spelen is altijd tof en Breda Barst is toch wel speciaal voor ons, dus we hopen op een gevulde Spaanse Kraag met mensen die opgaan in de muziek.”
Naar welk ander optreden kijk je uit?
“Terzij De Horde in de Spaanse Kraag.”

Pim van Ham van Rhinorino, bandleden Suzanne ‘Susie Q’ Muller en Sytse Roelevink hebben een verleden in Breda én de band speelde al vaak in de stad.
Wat kunnen we verwachten van jullie optreden?
“Wij gaan op zondag de Spaanse Kraag al vroeg op de dag laten opstijgen dus vergeet je parachute niet. Ow, en een paar nieuwe songs die kans maken voor de nieuwe EP.”
Waar kijk je naar uit aan jullie optreden?
“Feest! En natuurlijk al vliegend over Breda in de Spaanse Kraag Zeppelin.”
Naar welk ander optreden kijk je uit?
“We kijken na Breda Barst erg uit naar Beastfest! Mede-georganiseerd met onze matties van Wildebeast, waarbij we met allemaal bevriende bands waaronder Robbing Banks, Prestcold Molly en Magnetic Spaceman op 23 september de Stadstuin in Utrecht op de kop gaan zetten. Kom ook!”

David van Ewijk, samen met Ben Williams vormt hij De Badmeesters, al bekend van Duikboot en Club Spock:
Wat kunnen we verwachten van jullie set?
“September betekent het einde van het festival seizoen en de zomer die niet echt bijzonder was. Des te meer moeten we het juist zonnig eindigen. Verwacht zon, zee en strand verpakt in een heerlijke dj set!"
Waar kijk je naar uit aan de set?
“Naar het moment dat iedereen voor ons neus staat de dansen en mee staat te zingen met de muziek. Maar vooral gewoon dat er gewoon lekker gedanst wordt.”
Naar welk ander optreden of andere dj-set kijk je uit?
“Op zaterdag treden Wantigga en SIROJ op op Suikerbeat. Allebei maken ze onwijs vette muziek. Wij zijn benieuwd wat zij ons gaan brengen. Echt heel veel zin in!”

We hadden voor dit artikel ook een reactie van Code Of Conduct drummer Jelle, maar helaas: door een blessure van diezelfde Jelle gaat het podiumdebuut van de band niet door. Ze keken er erg naar uit omdat voorganger Dirty Bastards al drie keer daar speelde. Een volgende keer mannen!