Ik Zie U Graag: Lili Grace spannend en spectaculair

Foto’s van Oaktree, effectief The Black Box Revelation

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Aida Ros, Francois de Jonge ,

Intiem, rock ’n roll en spectaculair: dat was de tweede dag van Ik Zie U Graag, hét Belgische festival van Nederland. Onder andere optredens van Oaktree, The Black Box Revelation en Lili Grace kwamen op zaterdag 24 april voorbij.

Oaktree, van alleskunner Adriaan de Roover uit Antwerpen, pakt na de imposante set van Dez Mona door in een volle Mezz Kleine Zaal. Fotograaf Aida Ros legde het optreden voor je vast.

Op tour van Groningen via Bergen op Zoom naar Utrecht en uiteindelijk ook Rock Werchter doet The Black Box Revelation in twee dagen twee keer Breda aan, gisteren voor een boottochtje met fans en prijswinnaars en vandaag als headliner van Ik Zie U Graag. Het was alweer vier jaar geleden dat power duo Jan Paternoster (zang, gitaar) en Dries Van Dijck (drums) met hun rock en blues de stad aandeed. De hits zijn nog lang niet vergeten: ‘Never Alone / Always Together’ en ‘I Think I Like You’ worden hard meegezongen en ook het nieuwere werk van ‘Highway Cruiser’ als ‘War Horse’, ‘Gloria’ en titeltrack ‘Highway Cruiser’, favoriet van het duo, beklijven het publiek. The Black Box Revelation blijft een uiterst effectieve afsluiter en garantie voor succes.

Vorige keer trad Lili Grace voor het eerst op in de stad, vanavond spelen Nelle en Dienne Bogaerts voor het eerst na middernacht. En dat voelt ook speciaal, grapt jongste zus Dienne. Het meeste volk is na The Black Box Revelation blijven hangen, zo’n volle Mezz in combinatie met het enthousiasme en de gedreven uitstraling van Lili Grace zorgt opnieuw voor een toffe sfeer. De podiumpresentatie evolueert continu en sinds november bij Onderstroom Breda in november zijn er wat aanpassingen te merken: het geluid is uitbundiger, meer geschikt voor een groter podium. Nelles cello is soms vervormd, met de base drum voegt ze een stuwende beat toe en Dienne gebruikt percussie via een zelfgemaakte houten samplemachine en drumt op een floortom om nog meer volume te maken. Een trager nummer krijgt een hiphop beat erbij en prijsbeest ‘The Spell’ krijgt een verlengd techno slot dat de fans vooraan nog meer doet dansen. ‘Don’t Drag Me Down’ wordt meegezongen. Tsja, die samenzang hè? En dat slotnummer ‘Close’, prachtig. Lili Grace is spannend en spectaculair. Toegegeven, bij 3voor12/Breda zagen we ze al graag, het is slechts een kwestie van tijd voordat Lili Grace de grotere zalen en festivals zal verrassen.

Gezien: Ik Zie U Graag: Oaktree, The Black Box Revelation, Lili Grace. Mezz, zaterdag 23 april 2016.