Finale eerste Scholieren Band Battle Breda zondag in Mezz

Zondag 17 april gaan scholieren de strijd aan

Tekst: Daniël Hereijgers ,

De Scholieren Band Battle Breda beleeft zondag zijn eerste finale meteen in de grote zaal van Mezz. In twee halve finales kwamen de jonge bands The Other Sound, FRANTIC, REBADGED en Wazzzup als sterkste uit de strijd. Nieuwe geluiden uit Breda dus en ook de organisatie is jong en ambitieus: het is de eerste bandwedstrijd van Stichting Band Battle Breda (SBBB).

Update: REBADGED werd de winnaar, de publieksprijs ging naar Wazzzup.

In twee halve finales kwamen de jonge bands The Other Sound, FRANTIC, REBADGED en Wazzzup als sterkste uit de strijd. De winnaar van de Band Battle mag bij studio A-Broad demo’s in studiokwaliteit opnemen. Er is ook een publieksprijs, de prijs daarvoor komt van Velvet Music Breda. Bezoekers tot en met zeventien jaar betalen geen inkom. Volwassen, vooral familie, betalen € 5,- entree voor de finale die om 14:00 uur start.

Het doel van De Band Battle kunnen we alleen maar toejuichen, namelijk “de livemuziek-cultuur van jongeren in Breda verrijken, de sociale cohesie tussen de Bredase middelbare scholen te verhogen en scholieren de kans te geven op te treden en ervaring op te doen.” Flinke ambitie van de vier jonge initiatiefnemers Tijn Hendrikx (18), Songa Jansen (16), Stijn Valkenburg (18) en Willem-Pieter van Vlokhoven (18) allen leerlingen op het Stedelijk Gymnasium. Zij vinden dat er in Breda nog te weinig gelegenheden waar je als beginnende band kan optreden.