Tweede editie Ploegendienst allereerste festival op Bavelseberg / Breepark

Primeur op zaterdag 28 mei: "inklokken en gaan"

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Op zaterdag 28 mei vindt festival Ploegendienst voor de tweede keer plaats in Breda. Na een uitverkocht debuut op het Haveneiland in Belcrum gaat Ploegendienst groter en zal het het allereerste festival zijn op de Bavelseberg / Breepark. Fans kunnen gerust zijn: “het concept van Ploegendienst wordt van A tot Z doorgevoerd, dat maakt het uniek in Nederland.”

Het concept ‘Ploegendienst’ nog een keer samengevat? De dj’s draaien in ploegen back-2-back of zelfs back-2-back-2-back, wat in de techno-house festival scene uniek blijkt te zijn. Ploegendienst gaat voor samen creëren, samen werken en biedt ook platform aan lokale, creatieve organisaties in en rondom Breda. Op zaterdag 28 mei 2016 toveren ze samen het festivalterrein aan de voet van Breepark (Bavelse Berg) om tot de “ideale werkvloer’’. Het festival kent dit jaar vier areas. Organisator Kairos: "verwacht de lekkerste techno, house en disco of zwerf rond op het terrein opzoek naar guilty pleasures en creatieve verassingen."

Voor aankomende editie heeft de organisatie bijvoorbeeld drie Roxy legendes: Joost van Bellen, Dimitri en Miss Bunty weten te strikken, om na minstens twintig jaar weer samen in de dj-booth te stappen. Ook werd ROD Malmok, techno alter ego van Benny Rodrigues, enthousiast van het concept. Samen met hem bedacht de organisatie een ludieke actie. ‘Sluit jij de Techno stage af met ROD?’ De winnaar zal persoonlijk door ROD gekozen worden en de Techno stage gaan afsluiten samen met een van Nederlands grootste techno dj’s.

Meer info en de volledige line-up en je werkrooster vind je op de website en Facebook pagina van Ploegendienst.