Mad Sin spetterende headliner op Bastard Fest #4

Geen rondvliegend bier, maar confetti en vuurwerk

Tekst: Kyki Vermaire Foto's: Francois de Jonge ,

Net zoals voorgaande edities staan Mr. Wally’s Barbershop en White Russian Records in de Kleine Zaal. Bunker Tattoo is er vandaag voor het eerst, de vergunning kwam vorige keer niet rond. Na afloop staat MARCH daar achter de knoppen van de dj booth en verzorgt de muziek tijdens de afterparty. Bij de entree van Mezz kunnen de liefhebbers genieten van de versnaperingen van Dokter Worst. Zaterdag 13 juni is het tijd voor Bastard Fest!

Zoals we gewend zijn, spelen de bands tijdens Bastard fest op twee podia in de Jupiler zaal: het standaard grote podium en een kleiner podium dat aan de zijkant van de zaal is opgebouwd. Aan de andere zijde staat de dj, hij zorgt voor passende muziek tussen de bands door.

Het eerste optreden is van de Antwerpse band LOTUS. Dikke vette hardcore in een bijna lege zaal. De zanger staat niet op het podium, maar in de zaal. Naar zeggen zijn de teksten zelf-reflectief en diepzinnig. Om dat eruit te halen is lastig, maar de band maakt zijn eigen feestje. Het publiek wat aanwezig is staat geïntrigeerd te kijken. Het is voornamelijk de zanger die veel beweegt en daardoor de aandacht bij zich houdt. Als eerste band, op een vroeg tijdstip, prima performance en vette muziek: niks mis mee!

Speedtrap is de tweede band van de avond en staat op het grote podium. De enige Nederlandse show van de oldschool heavy metalband. Rock ‘n roll uit Finland in de Jupiler zaal, hard, dik, hoe je het ook wendt of keert, Speedtrap speelt vol overgave en zet een vette set neer. 

De volgende band op het kleine podium is The 101’s uit Oost-Brabant. De vier vrienden, voor de tweede keer op Bastard Fest, spelen melodieuze punkrock en bouwen hun set goed op. In het begin klinken ze mild en catchy, maar naarmate de set vordert worden ze harder. “Jelle, moet je niet op het podium staan?”, vraagt zanger Andy, waarna Jelle het podium opklimt en achter het doek verdwijnt om achter zijn drumstel plaats te nemen.

Het grote podium is voor de organiserende band Dirty Bastards. Tijdens deze vierde editie spelen zij twee nieuwe nummers: ‘Where Do You Go’ en ‘She Pulled A Gun On Me’. Dirty Bastards speelt zoals we gewend zijn, vet en vol enthousiasme. Het publiek heeft het naar zijn zin en zoals gewoonlijk wordt de geluidsapparatuur weer met plastic afgedekt, maar vanavond valt het mee met rondvliegend bier. 

Een verrassende band op de avond is WE’REWOLVES. Ze worden aangekondigd als ‘De nieuwe speedrock sensatie’ en eerlijk is eerlijk, de band zorgt voor sensatie. De zanger, Timmy Thunder, staat in de zaal uit zijn dak te gaan, op het kleine podium én op het grote podium, soms half achter de gordijnen. De band barst van de energie. De power die de act uitstraalt komt goed over op het publiek. Eindelijk wordt het wilder en gaan de remmen los.

De afsluiter/headliner in de Jupiler zaal is Mad Sin. De psychobilly band die al achtentwintig jaar lang keihard gaat! Met twee zwaailichten op het podium en een megafoon staan de mannen uit Berlijn op het grote podium, waar nu inmiddels een zebraprint kleed ligt. De contrabas is voorzien van een snoer met lichtjes, wat een gaaf effect geeft. Het theatrale, maar prettige gedrag van frontman Koefte deVille zorgt ervoor dat Mad Sin een vette act is om naar te kijken. De confettisticks blijven haken, maar Mad Sin gaat gewoon door. Eindelijk lukt het en de confetti gaat vliegt door de lucht. Het vuurwerk op de bas tussen het publiek zorgt voor een spectaculair einde. Uiteindelijk komt de band nog met twee toegiften.

Gezien: Bastard Fest: LOTUS, Speedtrap, The 101's, Dirty Bastards WE'REWOLVES, Mad Sin. Jupiler zaal, Mezz, zaterdag 13 juni 2015