Emmy Eve maakt zomerse dag in Breda nog net iets zonniger

Fotoverslag van Emmy Eve op het terras van Mezz

Tekst & foto’s: Sanne van Hassel ,

Emmy Eve ken je misschien van haar deelname eerder dit jaar aan het vierde seizoen van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. In haar roze pak maakte ze op nationale tv een statement tegen homo discriminatie met het nummer ‘Same Song’. Geen roze pak vandaag, maar het vlinderdasje is nog steeds aanwezig.

Het is zo’n zondagmiddag waarop iedereen lekker achterover leunt in zijn stoel. Genietend van het zonnetje met een hapje en drankje om het allemaal nog net iets aangenamer te maken. Het enige wat mist is een soundtrack om het compleet te maken en dat is precies wat Evelien Snijders vandaag, onder haar artiestennaam Emmy Eve, komt doen op het terras van Mezz. Samen met haar band speelt ze, in een akoestische setting, nummers van haar in maart uitgekomen EP ‘It’s About Time’, maar ook ouder werk en een cover van Tracy Chapman’s ‘Talkin’ Bout A Revolution’ komen voorbij. Ook al zingt de Bredase zangeres niet altijd over luchtige onderwerpen, ze verpakt het in songs met catchy melodielijnen. Waarschijnlijk zijn er een hoop mensen die simpelweg genieten van de muziek en niet zo bezig zijn met de teksten van de nummers. Toch zal het degenen die goed luisteren niet onopgemerkt blijven dat de autobiografische teksten een boodschap hebben. Tenslotte gaat het in het leven niet altijd over rozen natuurlijk.

Hoewel Eve zelf aangeeft dat ze tussen de nummers door niet helemaal weet wat ze moet zeggen omdat ze vergeten is iets op te schrijven, maar dat is eigenlijk ook weer haar charme. Geen ingestudeerde en standaard praatjes, maar ingaan op wat er op dat moment gaande is. Met een goede dosis humor is het plaatje zo compleet. Het geheel van vier muzikanten komt misschien her en der nog wat onzeker over, maar dat is in dit geval niet erg storend. Het afgeladen terras blijft namelijk aandacht voor de band houden en laat dat telkens merken door een stevig applaus in te zetten. Een gezellige zondag waarbij genieten van het mooie stemgeluid van Emmy Eve centraal staat. Fijne afsluiting van een zonnig weekend.