Matt Sellors presenteert nieuw project in Mezz

Een terrasconcert in de Kleine Zaal

Tekst en foto's: Tessa Gorissen ,

Matt Sellors, ook bekend als zanger van Yess Sir Boss, is sinds kort begonnen aan een soloproject. Als singer-songwriter zingt hij over liefde en probeert dit gevoel over te brengen aan zijn publiek. Sinds kort tourt hij door Engeland en Nederland.
Op 21 juni 2015 stond hij, in het teken van de terrasconcerten van Mezz, in de Kleine Zaal om zijn folkmuziek aan het bredase publiek te laten horen.

De regen is net opgehouden als de in Bristol wonende zanger het podium van Mezz beklimt. Er zijn nog weinig mensen in de zaal en niet iedereen is stil bij het horen van de eerste klanken van de gitaar. Maar dit deert Matt Sellors niet en vol enthousiasme en overgave speelt hij zijn eerste nummer. In het begin lijkt hij het publiek niet goed te bereiken. Weinig mensen reageren als hij vraagt hoe het met de zaal gaat. Tussen de nummers door praat hij over de totstandkoming van zijn liedjes en vraagt af en toe of het publiek hem wel begrijpt, omdat er weinig respons komt. Het publiek reageert en Matt lijkt opgelucht. Zodra hij aan de cover van George Ezra’s ‘Budapest’ begint, zingen enkelen voorzichtig mee en is het ijs gebroken. Ook neemt het publiek toe en de Engelse zanger zwaait ze toe.

Hoge of lage klanken, zijn stem blijft zuiver. De lage klanken klinken ietwat hees, wat perfect past bij de gevoelige liefdesliedjes. Deze liedjes zijn allemaal over een persoon: zijn vriendin, over wie hij het ook graag heeft tussen de nummers door. Zijn gezicht straalt zodra hij over haar begint, maar als hij begint te zingen krijgt hij een serieuze blik en geeft hij zich weer over aan de muziek.

Ondertussen schijnt de zon door de ramen, wat het decor een gemoedelijke uitstraling geeft. Pas bij de laatste cover, ‘Wild World’ van Cat Stevens, lijkt hij het publiek te hebben. Een groot deel van het publiek zingt mee en een grote glimlach verschijnt op Matt’s gezicht. Na een aantal bedankjes en nog een laatste nummer verlaat hij het podium.

Gezien: Matt Sellors. Kleine Zaal Mezz, zondag 21 juni 2015.