Volle Velvet voor Mister and Mississippi

Ook zonder microfoons krachtig

Tekst en foto’s: Tessa Gorissen ,

Mister and Mississippi heeft al meerdere awards binnengehaald in haar korte bestaan en ook op meerdere festivals gestaan. Ook Breda is het afgelopen jaar niet vergeten. Zondag 22 februari waren ze terug met een instore in Velvet Breda aan de vooravond van een clubtour langs Nederlandse, Duitse en Belgische podia.

Velvet is ruim van te voren al goed gevuld. Ook buiten de winkel staan mensen te wachten. Het is duidelijk dat Mister and Mississippi bekend is in Breda en omstreken. De band doet deze sessie zonder microfoons. De stemmen van Maxime Barlag en Samgar Jacobs komen goed tot hun recht. Het klinkt puur en wordt met veel gevoel gebracht.

Naast de nieuwe plaat ‘We Only Part To Meet Again’ komen ook de oude nummers tijdens deze sessie aan bod. Hitsingle ‘Same Room, Different House’ blijft niet achter en het publiek schroomt niet om het refrein mee te zingen als Maxime iedereen aanmoedigt. De band heeft er zichtbaar zin in en staat glimlachend te spelen.

Tijdens het laatste nummer gaan alle bandleden voor het podium, dat alleen bestaat uit een kleedje, staan. Met enkel een akoestische gitaar wordt het liedje gebracht. Het publiek is een klein halfuurtje muisstil. Na afloop krijgen band en publiek een groot applaus, die vanuit het publiek een paar minuten aanhoudt.

Gezien: Mister and Mississippi. Velvet Breda, zondag 22 februari 2015.