Angelo Boltini warmt op voor albumrelease in Mezz

Mix van jazz, pop, soul, rock en elektronische muziek

Tekst: Geneviève Smans ,

Na het lezen van de titel zou je kunnen denken: “Angelo Boltini van Circus Boltini zeker?” Bijna! Angelo is namelijk de zoon van circusdirecteur Toni Boltini. Eerder zat Angelo Boltini in de band For The Birds, nu staat hij met een band in de Kleine Zaal van Mezz. Binnenkort komt het nieuwe album ‘Paper Planes’ van Boltini uit waar singles ‘Over’ en ‘Californian Skies’ (beide uit 2014) op zullen staan.

Wanneer Angelo Boltini deze zondagmiddag met zijn drie bandleden het podium opkomt, is de Kleine Zaal van Mezz schaars gevuld. Als opening brengt hij de titeltrack van zijn aankomende album ‘Paper Planes’ ten gehore. 12 februari is de officiële album release in Sugar Factory in Amsterdam, maar voor dit optreden in Mezz heeft hij al een paar cd’s meegenomen.

Inmiddels zijn er meer mensen naar de Kleine Zaal gekomen om te luisteren naar Angelo Boltini. De nummers van de 24-jarige Boltini vallen niet onder één bepaald genre. Hij heeft een heldere, jazzy stem. Zelfs wanneer hij met kopstem zingt, blijft het opvallend zuiver en lijkt het soms op D’Angelo. De muziek klinkt niet als jazz, het is eerder een mix van pop, soul en rock. Ook zijn er veel elektronische geluiden te horen in de nummers. Het contrast tussen de verschillende stijlen maakt het spannend om naar te luisteren, maar ligt soms te ver uit elkaar waardoor het nummer niet als één geheel overkomt.

Angelo Boltini speelt nummers van zijn nieuwe album ‘Paper Planes’ en eerder materiaal zoals het contrastrijke ‘Intrusive Thoughts’ dat bestaat uit elektronische muziek en jazzy vocalen en de opbouwende meezinger ‘Speak’. Ook speelt hij een cover. “Het volgende nummer kennen jullie sowieso, anders heb je een jaar onder een steen geleefd.” Dan klinkt er een lang intro, het publiek wacht vol spanning tot Boltini begint met zingen “Guess it’s true I’m not good in a one night stand...” Gelukkig! We hebben niet onder een steen geleefd. Het is megahit ‘Stay With Me’ van Sam Smith in een verrassende uitvoering.

Als afsluiter speelt Boltini het vrolijke ‘Californian Skies’, dat vol zit met Afrikaanse invloeden. Afgelopen week is de videoclip voor dit nummer opgenomen, Boltini vertelt hierover: “In de clip loop ik als een soort Willie Wonka liefde te verspreiden door Amsterdam!” Na dit nummer ontstaat er een jamsessie. Hier komt het gitaarspel van de aan het Amsterdamse Conservatorium afgestudeerde Boltini echt tot zijn recht. Dat Angelo Boltini een getalenteerd muzikant is, staat buiten kijf. Zijn stem- en instrumentbeheersing is indrukwekkend.

Gezien: Angelo Boltini. Mezz Kleine Zaal, zondag 1 februari 2015.