Taymir kort maar krachtig in Mezz

Uitverkochte show met eenzijdige uptempo nummers

Tekst: Geneviève Smans, foto’s: Sanne van Hassel ,

De Haagse band Taymir is eind 2013 veel gepromoot door 3FM, zo waren ze Serious Talent en hadden ze een 3FM Megahit te pakken met hun single ‘AAAAAH’, afkomstig van hun debuutalbum Phosphene. En dit jaar zijn ze een van de 12 van 3voor12. Donderdag 30 januari stonden ze in een afgeladen Kleine Zaal van Mezz.

De vier bandleden van Taymir spelen indiepop songs die vergelijkbaar zijn met de nummers van bands als The Strokes en Arctic Monkeys. Er zit weinig afwisseling in het repertoire, maar dat lijkt het publiek niet erg te vinden. De fans, overwegend meiden, zingen en dansen enthousiast mee met de door de jaren ’60 beïnvloede songs.

Singles ‘AAAAAH’ en ‘All We Know’ zijn duidelijk de hoogtepunten van de avond, zowel voor het publiek als de band zelf. De overige nummers worden strak en goed gespeeld. De vocalen van zanger Bas Prins in combinatie met de backing vocals van de andere bandleden passen ook goed bij de nummers. Na het laatste nummer verlaten de bandleden de zaal waarmee ze hun fans vol verwachting achterlaten, maar helaas, geen toegift. Het was een kort optreden van dit enthousiaste radiobandje. Ondanks de weinige diversiteit was het een prima optreden.

Gezien: Taymir. Mezz Kleine Zaal, donderdag 30 januari 2014.