Facebook-groep met lange naam komt met concertreeks

De Avenue stijlvolle locatie eerste editie

Aankondiging: redactie 3voor12/Breda ,

Zo richt je een Facebook-groep op om muziekliefhebbers bij elkaar te brengen, en zo heb je ineens je eigen avond in De Avenue in Breda. Oprichter Joep van Leijsen raakte geïnspireerd door zijn medenetwerkers en besloot dat het tijd was om de Bredase muziekliefhebber kennis te laten maken met bands uit binnen- en buitenland. Zaterdag 25 januari vindt de eerste editie plaats uit de reeks ‘Toffe Concerten & Hippe Festivals’, dat voorlopig nog naar de betreffende Facebook-groep is genoemd.

Al ruim een jaar is de Facebook-groep een uitlaatklep voor een groeiende groep muziekliefhebbers. Daarom zocht oprichter en organisator Van Leijsen een nieuw concept waar muziektalent zich presenteert aan de spontane muziekliefhebber: “Je kunt een ontspannen sfeer met veel interactie tussen artiest en publiek verwachten. Deze avond staat in het teken van nieuwe dingen: laat je verrassen door inspirerende mensen en goede live muziek.” Het idee voor deze muziekavond is volgens van Leijsen ontstaan tijdens een bezoek aan de legendarische Kashmir Klub in Londen. Die sfeer wil hij het liefst benaderen.

De eerste editie gaat van start met de band Inlakech uit Tilburg. Zij spelen breekbare liedjes, maar kunnen ook uitpakken. Hun muziekstijl is te vinden in de hoek van soul, folk en rock. Inspiratiebronnen zijn Bon Iver en Fink. De avond wordt afgesloten door dj-duo The Daisy Players (Mezz, 3voor12/Breda). De deuren gaan om 20.00 uur open. Tickets zijn online te koop tot en met 23 januari en kosten € 10,- per stuk. Op de avond zelf zullen er tickets aan de deur verkrijgbaar zijn voor € 15,- per stuk.