Dirty Bastards viert 10-jarig jubileum met Bastard Fest 2

Meer bands, grotere locatie én een duo-album met The Gecko Brothers

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 7 februari viert de punk ’n roll band Dirty Bastards het tienjarig jubileum met de tweede editie van Bastard Fest. Vorige keer nog zeer succesvol in de theaterzaal van De Boulevard, dit jaar wordt het Bredase festival flink opgeschaald, en wel naar de grote zaal van Mezz. Voor de liefhebber van de hardere muzieksoorten zoals punk, rawk ‘nr oll en speedrock een must, want de line-up van dit jaar is er één die je niet wil missen. Met March, Harsh Realms, Drunktank, een terugkeer van de legendarische The Gecko Brothers en oudgediende Bang Bang Bazooka! heb je als bezoeker eigenlijk geen excuus om stil te staan.

En laten we vooral de organiserende band Dirty Bastards niet vergeten, die natuurlijk ook dit jaar weer een knallende show beloven neer te zetten op hun eigen festival. Des te meer ook, omdat zij dit jaar dus hun 10-jarig jubileum vieren. "Prima reden voor een feestje", aldus de jongens van Dirty Bastards. De band brengt ook nog een duo-album uit met The Gecko Brothers op het gloednieuwe label Outlaws In Charge: “Who Will Throw The First Punch?!”, dat je dan meteen kunt aanschaffen. Om de sfeer compleet te maken, komt de Bredase barbier Mr. Wally tijdens het festival zijn vakmanschap in het haarsnijden tonen.

Het festivalgevoel, dat is volgens Dirty Bastards nog belangrijker bij deze tweede editie. "De vorige keer hadden we nog maar één podium, en in een relatief kleine zaal," zegt Joey BC van Dirty Bastards, "dit jaar gaan we ontzettend knallen op het grote podium van Mezz, met een grotere zaal en met grotere bands! En omdat we vinden dat bij het festivalgevoel het er bij hoort dat er onafgebroken bands te zien zijn, bouwen we er nog een podium bij in de zaal, zodat we snel van band naar band kunnen overschakelen." De drummende bastard Dirty Jelly voegt toe: "We zijn al lange tijd hard bezig om van Bastard Fest het vetste punk- en speedrock festival van zuid-west Nederland te maken. We willen dat dit er vanaf straalt en halen alles uit de kast om liefhebbers een geweldige avond te laten beleven.” Al met al wordt dit zo een veelbelovend festival voor de punk- en speedrock scene van Breda en omstreken. Ons aanraden is dan ook: ben er bij, want dit wil je niet missen!”

Aanvulling 3 februari: 3voor12/Breda mag voortaan lokale acts voordragen voor de 'Hollandse Nieuwe' op de landelijke Luisterpaal. Omdat ze tien jaar bestaan en dit nieuwe nummer 'We Don't Care' precies zegt waar Dirty Bastards voor staat, kozen wij ze als eerste inzending!

Vind je dat jouw band uit Breda en ruime omstreken ook extra aandacht verdient als 'Hollandse Nieuwe'? Mail dan naar redactie@3voor12breda.nl. We kiezen er elke maand eentje!