Nieuw label ‘Outlaws In Charge’ brengt The Gecko Brothers en Dirty Bastards samen

"Outlaws In Charge moet die ene donkere kroeg zijn waar je liever aan voorbij gaat, maar als je het lef hebt om naar binnen te gaan heb je de avond van je leven”

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Met een combinatie van een terugkeer van The Gecko Brothers en een jubileum van Dirty Bastards heeft het nieuwe platenlabel 'Outlaws In Charge' een bijzonder knallende primeur in handen. 'Who'll Throw The First Punch' is de naam van de samenwerking tussen twee bands uit Breda en bevat tien scheurende punk rock'n'roll nummers over drank, vrouwen, Scandinavische hardrock bands en de duivel. Op 7 februari presenteert het label zichzelf en die bijzondere plaat tijdens Bastard Fest in Mezz.

Het label is in het leven geroepen om het gat op te vullen waar artiesten vaak nog invallen: "hoe krijg ik mijn muziek daar waar iedereen het op elk moment van de dag horen kan?". 'Outlaws In Charge' gaat muziek digitaal wereldwijd distribueren en is daarom een samenwerking aangegaan met Black Hole Distribution. De muziek zal via het label wereldwijd op meer dan 190 verschillende download- en streaming-portals verschijnen en 'Outlaws In Charge' biedt daarnaast verschillende diensten aan voor de artiesten op het label. De naam komt van de feesten die tussen 2007 en 2010 werden georganiseerd in Breda waar grote bands als Peter Pan Speedrock, Batmobile en The Spades optraden. Vaste band op de avonden was The Gecko Brothers en ook Dirty Bastards stond destijds op het podium van de Graanbeurs.

Toch wil 'Outlaws In Charge' zich niet beperken tot alleen scheurende gitaren, het motto van het label is “promoting outlaw music in any shape or form” en zal daarbij niet schuwen om meerdere genres de wereld in te slingeren. Oprichter Hugo de Graaf: "Outlaws In Charge moet die ene donkere kroeg zijn waar je liever aan voorbij gaat, maar als je het lef hebt om naar binnen te gaan heb je de avond van je leven. Het ene moment krijg je een biertje en schouderklop van een getatoeëerde biker en een uur later doe je de running man met een opgepompte breakdancer."

De eerste plaat is er echter niet één voor de tere zieltjes, zowel Dirty Bastards als The Gecko Brothers hebben in Studio 195 in Wernhout korte maar hevige nummers opgenomen in de traditie van Motörhead, Peter Pan Speedrock en de Ramones. Titels als 'Devil Inside‘, ‘Party at the Liquor Store‘, ‘Graveyard Bloodfest’ en ’I Wish I Could Play In A Scandinavian Hard Rock Band‘ laten weinig aan de verbeelding over en zullen menig hardrock, punkrock en rock'n'roll fan als muziek in de oren klinken.

De samenwerking van de bands kwam tot stand tijdens de organisatie van de tweede editie van Bastard Fest dat op 7 februari plaatsvindt in Mezz Breda waar beide bands zullen optreden naast Bang Bang Bazooka en March. Op die avond zal ook de cd verkrijgbaar zijn en vanaf die dag zal het album overal digitaal verkrijgbaar zijn, van iTunes tot Spotify en van Amazon tot Deezer.