Hunting The Robot pakt het groots aan tijdens try-out in Mezz

Groovy indie pop met Afrikaanse invloeden en een vleugje funk

Tekst: Geneviève Smans, foto’s Daniël Hereijgers ,

Onlangs zijn ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en zaterdag staan ze op het Eurosonic Noorderslag festival, het gaat hard met de jongens van Hunting The Robot uit Eindhoven. Donderdag 16 januari stonden ze met hun try-out in de Kleine Zaal van Mezz.

Met veel bombarie komen de opvallende bandleden van Hunting The Robot op. Vrolijke uptempo songs warmen de goed gevulde Kleine Zaal van Mezz op. Voor deze try-out heeft de band een grotere formatie, namelijk twee saxofonisten, een bassist en een percussionist bij de oorspronkelijke bezetting van drie man. Dit zorgt er dan ook voor dat het podium propvol staat. Zo zegt zanger Elvin Usidame: “Ik heb zo weinig ruimte hier, ik ben normaal een beest op het podium.”

Hunting The Robot speelt songs van het nieuwe album, waarvoor de band via crowd funding de kosten bij elkaar kreeg. De swingende gitaarriffs doen denken aan Afrikaanse roots. De saxofonisten en percussionist geven een fijne toevoeging aan de groovy nummers van de band. Bij single ‘Don’t Break The Boy’ komt het publiek wat meer los. Zanger Elvin speelt hier op in en laat het publiek meeklappen en meezingen, met succes. Het publiek ontvangt dan ook een compliment van hem. “Jullie zijn mooi!” Waarna de zanger nog even refereert aan het optreden in dezelfde ruimte, zo’n drie jaar geleden.

Al snel wordt het laatste nummer aangekondigd en verlaten ze het podium waar de feedback van de instrumenten nog door de zaal galmt. Een korte, maar interessante try-out van deze charismatische band met fijn in het gehoor liggende en niet al te commerciële songs.

Gezien: Hunting The Robot. Mezz Kleine Zaal, donderdag 16 januari 2014.