#BB14: Dirty Bastards grijpt je bij je ballen!

Vethard en lekker dirty

Tekst: Kyki Vermaire. Foto's Magnus Gommers ,

Het dak eraf, bier smijten: een groot feest met de mannen van Dirty Bastards. Drie gekken op het podium. Bassist Joey (geniet van zijn vakantie) wordt vandaag vervangen door Erik ‘Pokerface’. Breda maak je gereed voor bier, tieten en een flinke bak herrie.

HET CONCERT:
Dirty Bastards, Spaanse Kraag, zondag 21 september 2014

DE ACT
Dirty Bastard begint iets later dan aangekondigd. Door de tent wordt "Spelen!" geschreeuwd. Na een korte soundcheck gaan Joe Bastard, Diry Jelly en Erik Pokerface los. De Spaanse Kraag staat vol met fans en vooraan bij het podium wordt er tegen de dranghekken geramd. Een klassieke pit mag niet ontbreken bij deze rauwe muziek. De vette stem van Joe in combinatie met het geschreeuw van Dirty Jelly klinkt lekker in de oren en de trouwe fans laten zich horen. Het raggen op de gitaar van Joe zorgt voor een gebroken snaar en dit wordt geheel in stijl opgelost. "Ga effe een biertje halen ofzo!" Jelle en Erik verzorgen de muziek tijdens deze 'breek' wat prima wordt ontvangen. Zodra Joe zijn andere gitaar om zijn nek heeft hangen raggen zij weer lekker verder. 

HET PUBLIEK
Dat Dirty Bastards het van hun fans moet hebben mag duidelijk zijn. Vooraan is het dringen en slamt men erop los. Helaas ontbreken de tieten en blijft het biersmijten achterwege.