Nieuwe lokale omroep BredaNU van start

Vandaag om 18:00 uur feestelijke aftrap in Mezz Café

Robin van Essel ,

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de aftrap van nieuwe lokale omroep BredaNU. Begin dit jaar werd BredaNU unaniem door de gemeenteraad verkozen als nieuwe zendgemachtigde lokale omroep. Het initiatief vervangt daarmee StadsRTV Breda, dat zich gaat richten op internetradio en -tv. Deze vrijdag om 18:00 uur begint vanuit Mezz Café op feestelijke wijze de eerste uitzending van BredaNU.

BredaNU is opgericht door een groep ambitieuze mediamakers. Het doel is om meer dan zijn voorganger de stad bij elkaar te brengen door de luisteraar en kijker te betrekken door de combinatie van radio, tv en online content. De omroep wil zich ontwikkelen tot volwaardige lokale nieuwszender met veel aandacht voor sport, cultuur, politiek, economie en evenementen.

"Het is spannend, je wilt natuurlijk dat alles tot in de puntjes is geregeld," vertelt hoofdredacteur Bas Bakker.  "Maar we zijn heel blij met hoe vol de programmering al zit. We starten nu met het aantal mensen waarvan we verwacht hadden dat we dat aantal pas eind van het jaar zouden halen." Ook aan de kant van kijkers en luisteraars moet het volgens Bakker goedkomen: "Radio en tv afzonderlijk van elkaar zijn achterhaald, dat klopt," zegt hij. "Maar in combinatie, ook met online, versterken ze elkaar en voegt het iets toe aan de stad. We doen iets wat er nog niet is."

Net als op zendgemachtigde voorganger StadRTV Breda zijn er in de programmering van BredaNU een aantal nieuwe én oude radioprogamma's met aandacht voor de lokale muziekscene opgenomen. Aanstaande maandag begint Hastalapasta FM van Vera Siemons, en de vrijdag daarop keren onze vrienden van Locals United terug op de radio. 3voor12/Breda stelt de komende week deze programma's aan je voor, dus stay tuned.

Ook op tv zal aandacht besteed worden aan lokaal muziektalent, volgens Bakker: "We zijn bezig met een format voor een televisieprogramma rond de lokale muziekscene. Ik wil bij dezen een oproep gedaan naar alle lokale muzikanten om vooral hun muziek in te sturen."

BredaNU is op tv te ontvangen op Ziggo-kanaal 40 en de radio zendt uit op 107.3FM.