Midlight is het concept dat het nachtleven van Breda nodig heeft Midlight is het concept dat het nachtleven van Breda nodig heeft

“Techno zoals het ooit bedoeld was” vult Boulevard

, Tekst: Robin van Essel

Midlight is het concept dat het nachtleven van Breda nodig heeft

“Techno zoals het ooit bedoeld was” vult Boulevard

Tekst: Robin van Essel ,

Ineens gingen de geruchten: wat er zaterdag 12 februari in de Boulevard ging gebeuren, was niet zomaar “your average techno night”. Misschien wat bescheiden gepromoot, maar de moeite waard om even te gaan kijken, zei men. En wie zijn wij om niet op die uitnodiging in te gaan?

“Techno zoals het ooit bedoeld was” vult Boulevard

Sex Na Schooltijd, Stroom, LaLaLand. Zomaar een greep uit de ideeën voor een avond feest die de afgelopen jaren bij de studenten van kunstacademie St. Joost vandaan kwamen. Avonden met voornamelijk de betere elektronica, ideaal voor de Bredase muziekliefhebber die vindt dat bijvoorbeeld, eh, Crazy Piano's ook zo z'n houdbaarheidsdatum heeft. En toen was er ineens Midlight. Op het allerlaatste moment had iedereen met een beetje affiniteit voor feestjes in Breda, er ineens van gehoord. Initiatiefnemer Jeroen van Aalst organiseerde in het verleden al Stroom, maar samen met wat vrienden besloot hij dat het tijd werd voor iets anders.

“Het idee was dat techno en house tegenwoordig steeds harder worden. Met Midlight willen we juist terug naar het ontstaan van de oude Detroit techno, een muziekstijl die voortkwam uit motown en soul, en aan de andere kant de house die familie is van disco,” vertelt Van Aalst. “Dit is meer underground, experimenteler. Ook willen we een 'originelere' aanpak van de plaats van de dj in de zaal.” En inderdaad: op het normaal nogal minimaal aangeklede podium van de Boulevard staat een gevaarte als dj-boot dat nog het meest doet denken aan de verlichte skyline van een stad. De muziek wordt vanavond gebracht door lokale dj's Gustav Goodstuff en DJ Black. Headliner is Khalil, een Rotterdammer vooral bekend van Off_Corso en Now&Wow. Alleen dj's vanavond, maar Van Aalst sluit niet uit in de toekomst ook met instrumentatie te gaan werken.

Rond middernacht is de Boulevard nog slechts bescheiden gevuld met publiek, en de organisatie vreest eventjes dat de bescheiden promotie de avond misschien de das omdoet. Aan de muziek ligt het in elk geval niet; de dj's zoeken de grens op tussen relaxte minimal house en een dansbare oervorm van techno, terwijl hier en daar zelfs acid te horen is. Al met al een allesbehalve commercieel geluid. En zowaar; tijdens de set van Khalil wordt het voller en voller en is het op een gegeven moment gewoon ronduit druk in de Boulevard. Tegen 2.00 uur is het feest alweer afgelopen, tot groot ongenoegen van het publiek dat er nét lekker in begint te komen. Maar niet getreurd, op vrijdag 4 maart staat de volgende versie alweer op het programma. Het is te hopen dat er publiek op dit soort initiatieven af blijft komen, want dit is precies wat het anders steeds eenzijdiger wordende nachtleven van Breda nodig heeft.

Gezien: Midlight met DJ Black, Gustav Goodstuff en Khalil. De Boulevard, zaterdag 12 februari 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda