Lektroluv Labelnight in Mezz is zes uur goed doorbeuken Lektroluv Labelnight in Mezz is zes uur goed doorbeuken

Mightyfools steelt de show

, Tekst: Robin van Essel

Lektroluv Labelnight in Mezz is zes uur goed doorbeuken

Mightyfools steelt de show

Tekst: Robin van Essel ,

Na de uitverkochte labelnight van de groene elektrodokter vorig jaar in Mezz was er afgelopen zaterdagavond een vervolg met Topher, Mightyfools en Sound of Stereo. Uw verslaggever ging erheen en kwam terug met piepende oren na een héél geslaagde avond.

Mightyfools steelt de show

Topher is een Bredase dj en producer die afgelopen tijd onder andere te zien was op CLUB3VOOR12/Breda, POBparade en als support van de meester Lektroluv zelf, vorig jaar in Mezz. Vanavond mag hij het spits afbijten en dat doet hij dan ook vol overgave. De set is duidelijk een opwarmer voor wat komen gaat: het lijkt alsof het hoge volume de compromisloze, nogal lomp aandoende mixes moet maskeren. Deze rauwe, krakende elektro houdt aan tot tien minuten voor het einde van Tophers set. Dan, voor het eerst, klinken er samples die het gebeuk zonder climax van de uren ervoor enigszins onderbreken. Mezz is dan inmiddels goed volgelopen en klaar voor Mightyfools.

Andy Samin en Jelle Keizer staan om 0.30 uur dan ook te popelen om de draaitafels over te nemen. Zij stonden nog geen twee maanden geleden in gevulde zalen van de clubs in Los Angeles en San Diego te draaien, dat geeft aan dat het best wel aardig met Mightyfools gaat. De introtune is lang en valt op een gegeven moment zelfs helemaal stil. Voor eventjes. Daarna wordt Mezz anderhalf uur getrakteerd op remixes van Crookers, Digitalism en zelfs Lady Gaga, waardoor de muziek een hoog 'oja-wat-is-dat-ook-alweer-gehalte' krijgt. Ook producties van de heren zelf ontbreken niet. Mightyfools heeft er duidelijk veel zin in en straalt dat ook uit. Het oogst respect dat het duo de hele wereld ziet en ook hier gewoon enthousiast staat met moddervette elektro en italo. Het publiek denkt daar duidelijk net zo over en gaat en masse los. Tegen het einde van de set is zelfs een crowdsurfer te zien. De hele wereld loopt weg met Mightyfools en door vanavond in Mezz de show te stelen laten de jongens zien dat dit volkomen terecht is.

Om 2.00 uur starten de Belgen van Sound Of Stereo dan eindelijk. De beschermelingen van de dokter zelf stonden hier vorig jaar nog in het voorprogramma, nu mogen ze de show afsluiten. Jochen Sablon en Vincent De Boeck gebruiken innovatieve samples die vanavond nogal industrieel klinken, waardoor het geheel wederom lekker doorbeukt. De set wordt netjes opgebouwd, hoewel de jongens een beetje verveeld lijken. Sound of Stereo is vanavond zeker niet op hun best. Maar het zal het publiek in Mezz een rotzorg zijn. De zaal is inmiddels heet, propvol en er wordt gedanst en gesprongen. De beveiliging veegt om 4.00 uur iedereen met piepende oren naar buiten. Al met al een keiharde, maar geslaagde avond.

Gezien: Lektroluv Labelnight met Topher, Mightyfools en Sound of Stereo. Mezz, zaterdag 5 februari 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda