Dirty Bastards “rips your heart out, yeah yeah” bij Club3VOOR12/Breda Dirty Bastards “rips your heart out, yeah yeah” bij Club3VOOR12/Breda

GoGo Yubari rockt over van enthousiasme

, Tekst: Daniël Hereijgers

Dirty Bastards “rips your heart out, yeah yeah” bij Club3VOOR12/Breda

GoGo Yubari rockt over van enthousiasme

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Het weer was een heel stuk beter dan de vorige keer en de bands hoefden niet zover te reizen als The Surs en The Mekanik. Misschien dat het daarom weer een gezellig vol Mezz Café was bij de eerste Club3VOOR12/Breda van 2011. Met GoGo Yubari, Dirty Bastards en de dj’ettes Pim Pam Pettes.

GoGo Yubari rockt over van enthousiasme

Het weer was een heel stuk beter dan de vorige keer en de bands hoefden ook niet zover te reizen als The Surs en The Mekanik. Misschien dat het daarom weer een gezellig vol Mezz Café was bij de eerste Club3VOOR12/Breda van 2011. Met GoGo Yubari, Dirty Bastards en de dj’ettes Pim Pam Pettes.

GoGo Yubari heeft er al een intense dag met z’n vijven op zitten als de band iets na negenen deze clubavond aftrapt. ’s Ochtends hebben de bandleden namelijk nog vier uur het eerste deel van de POB-workshop ‘Van band naar bedrijf’ gevolgd. Volgens zanger Marvin en gitarist Tomas een nuttige sessie om samen over de band en de toekomst te praten. Helemaal handig dat de nieuwe bassist Mark erbij was, hij heeft de afgelopen maand al zeven nummers geleerd. Liedjes die ze allemaal spelen vanavond, waarbij vooral het lekkere rocknummer ‘The One That Didn’t Make It’ en het fijne constante ritme en de samenzang bij ‘Tomorrow She Said’ eruit springen. Jazzy rock en bluesy funk wisselen elkaar af. GoGo Yubari heeft een enthousiaste, leuke uitstraling vandaag. En drumster Babette laat ook even zien dat ze een van de strakste drumsters van Breda en omstreken is.

Dirty Bastards opent met een verjaardagsliedje voor een trouwe fan ‘Outlaw City’ en stampt en blaast daarna vet harde punk’n’roll door het café. Nog maar pas de EP ‘Hard To Kill’ uit en vorige week nog opnames gemaakt voor een videoclip bij ‘Rip Your Heart Out’. Die track doet het live erg goed en is echt een hit. Het baslijntje in het al even aanstekelijke ‘Stuck With Steven Seagall’ is lekker. Een ‘gesluierde' man met golden retriever loopt door Mezz Café, de grote hond de rust zelve. Opvallend. De songs ‘Punk Rock Fashion Show’ met zijn simpele, oneindige refrein en ‘oudje’ ‘No Drug Like A Woman’ hebben de drive van punk en de solo’s van rock’n’roll en een god damn catchy tekst. Als toegift krijgen we nogmaals ‘Rip Your Heart Out’ waarbij een aantal dames, waaronder twee Patsy’s, op het podium de show meevieren. En The Patsy’s zangeres Fleur zingt nog een stukske mee ook. Dit soort bands geeft de Spaanse Kraag zijn  bestaansrecht. En andersom. De eerste act voor Breda Barst in de circustent lijkt al duidelijk. De EP’s met bijna alle nummers die Dirty Bastards vandaag bracht, zijn gratis te downloaden.

Pim Pam Pettes, het trio dames-dj, heeft ondertussen de avond lekker aan elkaar gemixt. Met rock vlak voor Dirty Bastards, we horen Vanderbuyst en Eagles Of Death Metal voorbij komen onder andere, en fijne, rustige liedjes om de avond mee af te ronden. Nummers als ‘The Only One I Know’ van The Charlatans dat nogal lijkt op ‘Hush’ van Kula Shaker, zodat je toch stiekem Shazam erbij pakt... En zo blijkt Club3VOOR12/Breda opnieuw een ideale, en gratis, opwarmer van de zaterdagavond. Bandje kijken, plaatje luisteren en blijven plakken als je dat wilt.

Gezien: Club3VOOR12/Breda met GoGo Yubari, Dirty Bastards en dj’ettes Pim Pam Pettes. Mezz Café, zaterdag 5 februari 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda