Zesde Minstrelen- en Troubadourentocht in Breda Zesde Minstrelen- en Troubadourentocht in Breda

Muzikanten op verschillende locaties in uitgeklede, akoestische setting

, Tekst: Nikkie Vinke

Zesde Minstrelen- en Troubadourentocht in Breda

Muzikanten op verschillende locaties in uitgeklede, akoestische setting

Tekst: Nikkie Vinke ,

Aanstaande zondag, 11 december, vindt alweer de zesde editie van de door POB georganiseerde Minstrelen- en Troubadourentocht plaats. Een dozijn bands in afgeslankte vorm, muzikale duo’s en singer-songrwriters zal door het centrum van de stad trekken om op verschillende locaties korte, intieme optredens gegeven. Hiermee treden ze in de traditie van hun Middeleeuwse voorgangers.

Muzikanten op verschillende locaties in uitgeklede, akoestische setting

Bij deze muzikale kroegentocht trekken niet de toeschouwers, maar juist de artiesten van kroeg naar kroeg. Vanaf 14.00 uur worden bezoekers van de zeven deelnemende cafés getrakteerd op verschillende optredens van diverse muzikanten. Onder hen bevinden zich muzikanten van groepen zoals The Button Factory, Somewhere Man, Serenader en tRIO con bRIO. Waren ze eerder dit jaar al in volledige setting te zien op onder meer Breda Barst en Club 3VOOR12/Breda, Fahrenheit Twins gaat voor deze gelegenheid volledig op de andere toer: ze zullen volledig onversterkt optreden, ondersteund door bijzondere instrumenten als een Indiaas harmonium en een stylophone. Andere oud-bekenden van Club 3VOOR12/Breda op de affiche van de minstrelen- en troubadourentocht zijn Awash en Wow!ter.

Op singer-songwritergebied staan verder Flip Noorman (voorheen van Stuart O’Malley & the Whiskey Gullivers) en My Hidden Hands en op het programma. Merel Simons laat steeds meer in bands haar gezicht zien (o.a. Tales of a Blackbird, Amariszi), maar zal deze zondag weer ouderwets solo optreden. Daarnaast zijn ook BB en Van Berlo te zien en te horen, bekend van de Campfire Collaborations. De affiche wordt compleet gemaakt door Tim Klaassen, zanger/gitarist van New Pokerface, die bijgestaan zal worden door Jeroen Geurts op gitaar.

De muziek die zij spelen zal veelal akoestisch zijn en bestaan uit eigen werk of bewerkingen van bekende nummers. Slechts gewapend met de eigen stem, een akoestische gitaar, trommeltje, of ander instrument trekken de muzikanten de stad door. Per locatie zorgen zij voor een kwartiertje vertier, waarna ze verder trekken naar de volgende locatie om een nieuw publiek toe te spelen. Vergelijk het met een speed-dating-sessie tussen muzikanten en toehoorders. Toeschouwers krijgen zo in een paar uur tijd een indruk van wat deze lokale, regionale en veelbelovende musici met zeer diverse en muzikale achtergronden en ervaringen in huis hebben. In deze cafés: De Bruine Pij, De Kleine Wereld, De Wasserette, Gold, O'Mearas, SamSam en Vulling.  Zondagmiddag 11 december 2011, aanvang 14.00 uur, entree op alle locaties gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda