Boogiedown Breda, groter en blijvend succesvol Boogiedown Breda, groter en blijvend succesvol

Deel 1 met Carlos Alvares, Jiggy Djé, Pete Philly, Timmietex en dj DNS met Superjam

, Tekst: Piet van den Boer, foto's: Arne van Alten

Boogiedown Breda, groter en blijvend succesvol

Deel 1 met Carlos Alvares, Jiggy Djé, Pete Philly, Timmietex en dj DNS met Superjam

Tekst: Piet van den Boer, foto's: Arne van Alten ,

Zaterdag 20 augustus vond alweer de 4e editie van hiphop festival Boogiedown plaats in Breda. Na het succes van de afgelopen jaren zijn ook dit jaar weer stappen gezet om het festival nog beter te maken. Deel 1 van ons verslag van Boogiedown.

Deel 1 met Carlos Alvares, Jiggy Djé, Pete Philly, Timmietex en dj DNS met Superjam

Zaterdag 20 augustus vond alweer de 4e editie van hiphop festival Boogiedown plaats in Breda. Na het succes van de afgelopen jaren zijn ook dit jaar weer stappen gezet om het festival nog beter te maken. Dit heeft onder andere geresulteerd in een verhuizing: Van het karakteristieke, kleine Kasteelplein naar het grote Chasséveld. De grootste verandering is echter de entreeprijs. Waar het festival de voorgaande edities gratis toegankelijk was, heeft de organisatie dit jaar vanwege tegenvallende subsidie-inkomsten voor het eerst een toegangsprijs moeten vragen.

Het Chasséveld ligt er echter mooi bij vandaag. Er zijn naast het hoofdpodium ook een half-pipe en een breakdance area. Ook zijn er verschillende merchandise stands, eettentjes en zelfs een waterpijp lounge. Al is het jammer dat men het Kasteelplein heeft moeten verlaten, de organisatie heeft prima werk verricht met het opbouwen van een festivalwaardig terrein.

Om 13.15 uur mag Carlos Alvares voor een kleine groep vroege vogels het festival aftrappen. Samen met Viezerik en Floortje geeft hij een goede show weg, met een aantal nieuwe tracks van zijn EP ’In Volle Vlucht’ die binnenkort uit moet komen. Dit enthousiaste Bredase talent had een groter publiek verdiend.  

Meteen hierna is het de beurt aan Jiggy Djé, die om 14.00 uur al over een redelijk gevuld plein uitkijkt. In een half uur laat de keizer Punchline zien waarom hij wordt gezien als één van Nederlands beste live rappers. Ondanks het vroege tijdstip krijgt hij het hele plein aan het springen, klappen en zingen. Na een gastbijdrage van Pete Philly op ‘Ik Heb Je’, is het tijd om het optreden af te sluiten met een knal: ‘Blauw Bloed’.

Nu het zonnetje goed hoog aan de hemel is komen te staan, is het tijd voor de funky, soulful hiphop van Pete Philly. Vergezeld door een toetsenist, een dj en een gitarist zet hij een muzikale show weg. Alhoewel voor velen de tracks van zijn Open Loops project nog onbekend zijn, voelt de sound erg vertrouwd.

Na een aantal goede shows in het begin van de middag, zorgt Timmietex voor de eerste teleurstelling van vandaag. De Tilburgse rapper heeft een prima EP op zijn naam staan en werkt nu aan een album. Het lukt hem echter niet om de kwaliteit van de studio naar het podium te vertalen. Door zijn redelijk zwakke stem moet hij veel schreeuwen, en door de alcohol gaat hem dat niet goed af. Onverstaanbaar en uitgeput werkt hij zich door de playlist, met zijn aandacht vooral gericht op de blikjes Jupiler achter hem. Lichtpuntjes in de show zijn de gastbijdrage van Fotosynthese en dj DNS.

Dj DNS mag blijven staan, want hierna staat hij zelf op het programma met zijn groep Superjam. Deze bestaat uit hemzelf als dj, drummer Maximus en mc’s Diggy Dex en Skiggy Rapz. DNS trapt af met een aantal hiphop classics en het betere scratchwerk, begeleid door Maximus op drums. Wanneer de mc’s het podium betreden komen er ook een aantal hits van beiden voorbij, waarna er een heuse battle wordt gestart tussen Diggy Dex en dj DNS, en Skiggy Rapz en Maximus. Dit alles zorgt voor een erg gevarieerde show.

Klik hier voor deel 2 van ons verslag met Ladi6, Pariaz, Fresku, R.A. The Rugged Man, Zwart Licht, Fakkelteit en Naughty By Nature.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda